Pretraga

Kraj radova na novom domu najavljuje se mjesecima: Studenti još uvijek nisu uselili

A- A+

Kada je u  listopadu 2019. godine svečano potpisan ugovor o izvođenju građevinsko-obrtničkih radova na Studentskom domu Palacin u Šibeniku, studenti su odahnuli kada su doznali da će uskoro imati mogućnost povoljnijeg stanovanja. Prvotno je najavljeno da će radovi biti gotovi u ožujku ove godine, pa je to pomaknuto za ovu jesen, no studenti ondje još uvijek ne stanuju. Tek je sada potpisan ugovor o nabavi i instalaciji opreme.

Iz Studentskog centra u Šibeniku javljaju da su nakon provedenog postupka javne nabave sklopljeni su ugovori između Veleučilišta u Šibeniku i odabranih ponuditelja za nabavu i instalaciju opreme u studentskom domu Palacin.

Rok za opremanje 180 dana

Posao nabave i instalacije namještaja i sitnog inventara dobila je Zajednica ponuditelja  MONTONE & CO d.o.o. iz Pule, ugovoreni iznos je 9.029.195,62 kuna bez PDV-a, a posao mora biti obavljen u roku od 180 dana od dana potpisivanja ugovora. Kada je riječ o ugostiteljskoj opremi i kuhinji isporučitelj je ‘DB-OPREMA’ obrt za poslovne usluge  iz Velike Gorice, vrijednost isporuke roba iznosi 1.741.667,99 kuna bez PDV-a, a rok nabave, dopreme i ugradnje je maksimalno 180 dana od potpisivanja ugovora.

– Neovisno o navedenim krajnjim rokovima opremanja, Studentski centar Šibenik i isporučitelj opreme uložit će iznimne napore kako bi se studenti što prije uselili. Dovršetkom projekta Studentski dom Palacin ostvarit će se suvremeni uvjeti za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva, ponuditi potrebni sadržaji te trajno definirati Šibenik kao studentski grad, poručuju iz SC-a Šibenik.

Izdvojeni članak

[FOTO] Moderne sobe, dnevni i menza od 500 mjesta: Otvoren novi studentski dom, stanarina je ‘paprena’

Kraj radova prvo je bio najavljen za ožujak pa onda za jesen ove godine

O ovome domu već smo ispisali popriličan broj redaka na portalu. Ugovor o radovima potpisan je još 2019. godine. Veleučilište u Šibeniku najavilo kraj radova za ožujak ove godine. No to se nije dogodilo, ponovno su u svibnju obavijestili javnost i studente da su još uvijek u tijeku instalaterski i građevinsko obrtnički radovi te da je završetak radova predviđen za jesen ove godine. No, studenti ondje još uvijek nisu uselili.

Pritom treba naglasiti i da je odlukom Ministarstva propisano da se u Šibeniku sufinancira smještaj u domu za 299 studenata. No, kako dom još nije otvoren, do njegova se otvorenja s 200 kuna studentima sufinancira smještaj kod privatnog stanodavca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000,00 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Izgradnjom ovog doma u Šibeniku žele riješiti nedostatak kapaciteta za smještaj studenata u cijeloj županiji s naglaskom na cilj olakšanja pristupa studiju studentima u nepovoljnom položaju za koje je osigurano 199 od ukupno 332 kreveta novog doma. Kako su ranije priopćili iz SC-a Šibenik, studentima s invaliditetom također bit će omogućen pristup svim sadržajima objekta koji uključuju studentsku menzu, čitaonicu i prostore za zajedničko druženje.