Pretraga

[FOTO] Pogledajte koji su štandovi privukli najviše pažnje na Smotri Sveučilišta

A- A+

Po 21. danas je otvorena Smotra Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj svoje programe predstavljaju 34 sveučilišne sastavnice, ali i visoke škole, veleučilišta odnosno ukupno 80 izlagača. Maturanti iz svih krajeva Hrvatske pohrlili su prikupiti informacije o fakultetima koje namjeravaju upisati, a ljubazni prezenteri na štandovima, spremno i strpljivo su odgovarali na sva njihova pitanja.

Smotru je svečano u Francuskom paviljonu Studentskog centra otvorio rektor Damir Boras koji je između ostaloga istaknuo zadovoljstvo brojem izlagača i okolnošću da svoje sastavnice na ovom događaju prezentiraju i sveučilišta iz Splita te Dubrovnika. Otvorenje je popraćeno i glazbenim točkama te modnom revijom koju su priredili studenti TTF-a.         

Izdvojeni članak

Drama ispred SC-a: Radnici se s parolama i zviždaljkama pojavili na otvorenju Smotre Sveučilišta

Među tih 80 štandova na Smotri, neki su se posebno istaknuli. Primjerice na štandu Hrvatskog vojnog učilišta mogli ste isprobati simulaciju upravljanja zrakoplovom, FOI-evci su pak pripremili niz zabavnih igara, a na njihovom prezentacijskom stolu, mogli ste se okušati i na mini mikseti.

Budući učitelji su pak za štandom imali gitarista i klavijaturista te su svirali pjesme po željama posjetitelja. Grafičari su zainteresirane upoznavali s principima funkcioniranja 3D printera, dok ste na PMF-ovim štandovima različitih odsjeka mogli vidjeti kojekakve zanimljive pokuse i izračune.

Svojim futurističkim pristupom, svakako je plijenio pažnju i prezentacijski stol PBF-a.

Ipak, najveća gužva je vladala između štandova FER-a i FSB-a, gdje ste mogli vidjeti kostur bolida formule, ogromnog robota, Pa00ka, ali i kada se izuzme atraktivnost tih zabavnih, inventivnih sadržaja, očit je bio veliki interes maturanata za smjerove na ova dva fakulteta.

Sve detalje pogledajte u velikoj fotogaleriji. Inače Smotra traje danas od 10 do 18 sati, kao i sutra, dok će u subotu program trajati od 9 do 15 sati.

Uz sve informacije koje možete dobiti na štandovima, ove će se godine u sklopu programa Smotre održati i niz popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom Najbolje sa Sveučilišta.

Spomenuli smo vam da su studenti Učiteljskog fakulteta, zabavljali posjetitelje svirajući na svome štandu. Dio njihove izvedbe smo i zabilježili u obliku video zapisa.