Pretraga

[FOTO] Pogledajte kako nakon potresa izgleda knjižnica Filozofskog: ‘Police nisu izdržale’

A- A+

Potres magnitude 5.5 prema Richteru pogodio je jutros u 6:25 sati šire područje Zagreba. Najveća materijalna šteta nastala je u središtu metropole na starijim zgradama. Već smo pisali o tome kako je oštećena zgrada Biološkog odsjeka na PMF-u, a s Filozofskog fakulteta javljaju kako zgrada samog fakulteta i Knjižnica, kako se sada čini, nisu pretrpjele veću štetu. Ipak, police u Knjžnici nisu izdržale.

– Čini se da zgrade Fakulteta i Knjižnice nisu pretrpjele veća oštećenja, ali sutra ćemo nakon detaljnog pregleda znati više. No, već znamo da police u Knjižnici nisu izdržale. Njih ćemo lako zajedno ispuniti knjigama kada za to dođe vrijeme. Informacije o uslugama na daljinu Knjižnice ćemo javljati! Ostanimo zdravi, javljaju s Filozofskog putem službene Facebook stranice.

Izdvojeni članak

[Foto] Biološki odsjek PMF-a također pretrpio štetu u potresu

Podsjetimo, mnoge građevine u Zagrebu pretrpjele su štetu, a jedna od njih je i Biološki odsjek PMF-a na Rooseveltovom trgu, a više doznajte ovdje.

Ranije danas Stožer civilne zaštite donio je odluku da se studenti iz Studentskog doma ‘Cvjetno’ hitno presele u Studentski dom ‘Stjepan Radić’ – Sava. Ondje će biti smještene osobe i obitelji čiji su domovi razoreni ili oštećeni u jutrošnjem potresu, a dodatne informacije o tome doznajte u članku.

Napomenimo za kraj i kako smo kontaktirali rektora Damira Borasa, koji je pak studente pozvao da poštuju naputke stožera i prate službene upute svojih fakulteta. Više pročitajte na poveznici.

Ako stanujete u Zagrebu u letku u nastavku pronađite praktične informacije za samozaštitu – kako se ponašati i što učiniti tijekom i poslije  te gdje se skloniti. Sastavni dio letka je i karta na kojoj su označene sve prihvatne površine i evakuacijske površine za postavljanje šatorskih naselja kao i evakuacijski koridori.

 
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.81 MB]