Pretraga

[FOTO] SCZG studentima čestitao Božić i Novu godinu na engleskom: Opet su nešto pogrešno napisali

Studentski centar u Zagrebu studentima je stanarima Studentskog doma Stjepan Radić čestitao Božić i Novu godinu. Čestitku su uz hrvatski napisali i na engleskom jeziku. No, potkrala im se greška – opet.

šesti paviljon Stjepan Radić Sava

Studentski dom Stjepan Radić | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Hrvatska je dio Europske unije već gotovo deset godina, turistička smo zemlja, a na našim fakultetima uvijek ima ponešto stranih studenata na razmjeni. Sasvim je normalno i očekivano, stoga, da institucije ostavljaju obavijesti, uz hrvatski, i na engleskom jeziku, pa tako i primjerice čestitku za Božić i Novu godinu. To je učinio i Studentski centar u Zagrebu, no nisu se baš proslavili.

Izdvojeni članak

SC postao predmet sprdnje zbog obavijesti na ‘engleskom’: ‘Ispričavamo se svim studentima’

Ne ide im baš dobro spelling

Čestit i blagoslovljen Božić. Sretna Nova godina‘. Natpis je to na plakatu koji smo vidjeli u Studentskom domu Stjepan Radić. Prigodno, na plavoj pozadini i logo SCZG-a, studentima su zaželjeli sretne blagdane.

I sve bi bilo super da ispod nisu pogrešno preveli tu čestitku na engleskom. ‘Merry Christmass and Happy New Year‘ stoji u engleskoj verziji čestitke na plakatu. Studentski centar, naime, nije primijetio da im se potkralo jedno ‘s’ viška pa su umjesto Christmas napisali Christmass.

SCZG čestitka engleski

Čestitka za Božić i Novu godinu na hrvatskom i engleskom jeziku, oglasna ploča u Studentskom domu Stjepan Radić
Foto: srednja.hr

Ovo nije prvi put da se blamiraju

Ovo nije prvi, ni najgori put da se Studentski centar u Zagrebu izblamirao sa svojim porukama na engleskom jeziku. Još u listopadu 2021. pisali smo o zaista bizarnoj obavijesti na engleskom iz Studentskog doma Cvjetno naselje.

– Poštovani, strogo je zabranjeno pušenje u sobama i ostalim prostorijama doma, a posebno gašenje čikova po zidovima, klupicama i fasadi radi opasnosti od izazivanja požara. Takvi postupci povlače za sobom disciplinsku i materijalu odgovornost, pisalo je na obavijesti na hrvatskom jeziku.

Obavijest na engleskom očigledno je ispala iz nekog besplatnog prevoditeljskog alata.

– Respected, smoking is strictly forbidden in the rooms and other rooms of the home. and especially extinguishing chicks on the walls, benches and facades due to the danger of causing fire. Such actions entail disciplinary and material liability, stajalo je na engleskoj inačici obavijesti.