Pretraga

SC postao predmet sprdnje zbog obavijesti na ‘engleskom’: ‘Ispričavamo se svim studentima’

A- A+

Društvenim mrežama proširila se fotografija obavijesti SC-a u studentskom domu Cvjetno naselje. Naime, obavijest na hrvatskom jeziku jasno kaže da se zabranjuje pušenje u studentskim sobama i prostorijama, no ona na engleskom jeziku izazvala je lavinu reakcija zbog svoje nepismenosti.

U studentskom domu Cvjetno naselje osvanula je obavijest kojom se moli studente da ne puše u sobama i ostalim prostorijama doma. Kako ondje ima i studenata iz stranih zemalja, postavljena je i obavijest na engleskom jeziku koji je zbunio mnoge strane studente.

– Poštovani, strogo je zabranjeno pušenje u sobama i ostalim prostorijama doma, a posebno gašenje čikova po zidovima, klupicama i fasadi radi opasnosti od izazivanja požara. Takvi postupci povlače za sobom disciplinsku i materijalu odgovornost, pisalo je na obavijesti na hrvatskom jeziku.

‘Chicks on walls’

No, obavijest na engleskom jeziku nije bila toliko jasna i razumljiva.

– Respected, smoking is strictly forbidden in the rooms and other rooms of the home. and especially extinguishing chicks on the walls, benches and facades due to the danger of causing fire. Such actions entail disciplinary and material liability, stajala je na obavijesti.

Iz SC-a se ispričali i uklonili obavijesti

Ovako preveden tekst ubrzo je postao sprdnja na društvenim mrežama, a iz Studentskog centra u Zagrebu su se ispričali.

– Nažalost, došlo je do nestručnog prijevoda na engleski jezik. Ispričavamo se svim studentima zbog nastalih neugodnosti i zbunjujućih informacija. Sve sporne obavijesti su uklonjene, poručili su iz SC-a.

Dodali su i zašto se ovo pravilo uopće uvelo u SD Cvjetno naselje.

– S obzirom da smo uočili kako se u čajnim kuhinjama studentskih paviljona puši i da se opušci gase po stolovima, zidovima i fasadi paviljona, od strane uprave studentskog doma napisana je obavijest studentima u kojoj ih obavještavamo da je u prostorijama studentskog doma strogo zabranjeno pušenje, jer predstavlja opasnost i posljedično može dovesti do požara te takvi postupci povlače odgovornost stanara prema Pravilniku o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu, stoji u priopćenju SC-a.