Pretraga

Grad Zagreb objavio natječaj za studentske stipendije: Dijele ih sto od oko 4.000 kuna

A- A+

Nakon prethodno objavljenog natječaja za izvrsne učenike, Grad Zagreb je jučer raspisao i natječaj za izvrsne studente. Najviše 95 dodijelit će ih izvrsnim studentima znenstveno-istraživačkih te najviše 5 stipendija studentima umjetničkih sveučilišnih studija u Gradu Zagreb. Uz ovaj, jučer su otvoreni natječaji i za izvrsne doktorande te studente i studente poslijediplomskih studija iz romske nacionalne manjine.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Što se tiče prvospomenutog natječaja za izvrsne studente, otvoren je do 2. studenoga, a iznos stipendije bit će 55% prosječne mjesečne neto plaće u Gradu Zagrebu u razdoblju od prvog do osmog mjeseca 2018.

Izdvojeni članak
novac kuna

Grad Zagreb raspisao natječaj: Za ovu godinu dijele stipendiju višu od minimalne plaće

Kako još ne postoje podaci za nekoliko posljednjih mjeseci promatranog perioda, o preciznom iznosu stipendije možemo samo nagađati, no odstupanja mogu biti u razini stotinjak kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća u Gradu Zagrebu u prva četiri mjeseca ove godine bila je po prilici 7.300 kuna. 55% tog iznosa je 4.015 kuna pa izvrsni studenti mogu računati na otprilike toliku stipendiju.

Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije su uspjeh u studiju te znanstveni i stručni radovi u struci tijekom studija za koji student podnosi molbu.

Ponavljamo da natječaj traje do 2. studenoga (15 dana od objave na stranicama Grada Zagreba), a stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je stipendija odobrena, završava nastavni plan korisnika stipendije, računajući od 1. listopada 2018.

Dokument Natječaja za dodjelu stipendija Grada Zagreba za izvrsnost studentima za akademsku godinu 2018./2019. pogledajte ispod. Natječaje za doktorande, za studente pripadnike romske nacionalne manjine te za studente poslijediplomskih studija iz romske nacionalne manjine pogledajte na ovoj poveznici.

[scribd id=391170200 key=key-1CEnfULbbGRHIwodIgTn mode=scroll]