Pretraga

Gradonačelnica promovirana u doktoricu znanosti: ‘Put je bio trnovit, brojne neprospavane noći…’

A- A+

Petra Škrobot, gradonačelnika Samobora, jučer je promovirana u doktoricu znanosti na zagrebačkom sveučilištu. Nekoliko riječi o trnovitom putu ka doktoratu podijelila je na društvenim mrežama, istaknuvši kako je bilo puno neprospavanih noći, odricaanja i žrtve kako bi došla do te titule.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=383188723851847&id=100064821678699&set=a.218580680312653&source=57

Jučer, u ponedjeljak 30. svibnja, zagrebačko je sveučilište promoviralo novih 238 doktora i doktorica znanosti. Među njima se našla i Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora koja je na svojem Facebook profilu podijelila nekoliko riječi povodom promocije.

– Nakon više od godine dana od moje obrane doktorskog rada i stjecanja titule, danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana svečana promocija doktora znanosti. Put je bio trnovit. Brojne neprospavane noći, odricanja, žrtve obilježile su razdoblje pisanja doktorskog rada. Bilo je svakakvih trenutaka, od onih lijepih do onih ružnih. Ponekad sam mislila da više ne mogu i da taj proces nikad neću uspjeti privest kraju, ali uz veliku podršku obitelji, prijatelja i mentorice ‘dizala’ sam se i nastavljala prema ostvarenju cilja i završetku doktorskog rada. Danas, dok sam bila na promociji kroz misli su mi prolazila brojna sjećanja. Zapravo je izrazito teško sve emocije prenijeti u nekoliko rečenica. Ponosna sam što sam usprkos svemu preživjela i sve to uspjela, napisala je gradonačelnica.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu rektorat zgrada

Hrvatska dobila 238 novih doktora znanosti i umjetnosti: Pogledajte tko su i s kojih fakseva ih je najviše

Kontinuirano učenje i rad na sebi, dodala je, ključ je za razvoj svih nas, ali i društva u cjelini.

– Upravo zato, potičem sve da ulažu u sebe i svoje obrazovanje jer znanje je nešto što nam nitko nikada ne može oduzeti. Mentorica mi je jednom rekla: ‘Puno je doktora znanosti, malo je ljudi’. Upravo zato je ključno da nas titule nikad ne promijene i da ostanemo prije svega ljudi, zaključila je Škrobot, inače i zaposlenica zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.