Pretraga

Hrvatska za nekoliko dana dobiva još jedan sveučilišni grad: ‘Studij zahtjeva puno prakse’

A- A+

Još jedan hrvatski grad postaje sveučilišni grad. Već početkom akademske godine koja započinje za dva tjedna, prvi studenti stižu u Sinj. Ondje će se, naime, izvoditi nedavno pokrenuti studij mediteranske poljoprivrede sa Sveučilišta u Splitu.

Nicole Honeywill, Unsplash

Kako piše Slobodna Dalmacija, Sinj bi ovih dana trebao postati sveučilišni grad. Mediteranska poljoprivreda koju izvodi Sveučilište u Splitu seli u Sinj već početkom ove akademske godine, koja započinje za dva tjedna. Podsjetimo, na sličan je način već lani u Makarskoj pokrenut dislocirani studij hotelijerstva i gastronomije.

Izdvojeni članak

Pogledajte kakav prosjek ocjena imaju studenti pojedinih fakseva koji su se prijavljivali za domove u Splitu

– Sinj je relativno blizu, ima odlične resurse, točno onakve kakve trebaju mediteranskoj poljoprivredi, studiju koji zahtjeva puno prakse. I u svijetu je trend dislokacije studija, a mi smo odlučili da nam upravo Sinj bude sjedište ovoga fakulteta. Pritom bi studenti i dalje dio nastave imali i u Splitu, ali bi terenski radili i u drugim krajevima Dalmatinske zagore i otoka, objasnio je rektor splitskog Sveučilišta, Dragan Ljutić.

Voditelj studija, Leo Gracin, tvrdi da je sinjski kraj vrlo pogodan za realizaciju i teorijske i praktične nastave. Kako piše Slobodna, predavanja će se odvijati u prostorijama Alkarskih dvora, u centru Sinja, gdje se nalazi multimedijalna dvorana, a Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva, oduševljen je što im useljavaju studenti.

– Nudimo im odličnu opremljenu dvoranu i sigurni smo da će to biti poticaj razvoju našega grada, ali i ljudima iz našeg kraja da se krenu baviti poljoprivredom na jednom višem nivou, rekao je za Slobodnu Jukić.