Pretraga

Hrvatsko katoličko sveučilište dobilo je dopusnicu Ministarstva za područje tehničkih znanosti

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je Hrvatskom katoličkom sveučilištu dopisnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području tehničkih znanosti. U obrazloženju stoji kako HKS ispunjava sve uvjete za to, a iz HKS-a su najavili kako već pripremaju novi studij u području tehničkih znanosti.

Foto: Facebok stranica Hrvatsko katoličko sveučilište (Universitas Studiorum Catholica Croatica)

Hrvatsko katoličko sveučilište dobilo je dopusnicu Ministarstva znanosti i obrazovanja za uvođenje i obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području tehničkih znanosti. Odluka o dopusnici je donesena još 25. listopada ove godine i to na osnovu pozitivne preporuke Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

– Agencija je u postupku inicijalne akreditacije utvrdila da Hrvatsko katoličko sveučilište ispunjava uvjete za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području tehničkih znanosti koji su propisani Pravilnikom o uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti, uvjetima za reakreditaciju znanstvenih organizacija i sadržaju dopusnicu te je uz prethodno mišljenje Akreditacijskog savjeta preporučila ministru nadležnom za znanost i visoko obrazovanje izdavanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti Hrvatskom katoličkom sveučilištu u znanstvenom području tehničkih znanosti, stoji na stranici HKS-a.

Izdvojeni članak
hrvatsko katoličko sveučilište

Pitali smo dekane medicinskih fakulteta što misle o medicini na HKS-u: Pogodite koliko smo odgovora dobili

S HKS-a su poručili kako već pripremaju novi studij u području tehničkih znanosti.

– Radosni smo što je s ovom dopusnicom Hrvatsko katoličko sveučilište učinilo još jedan korak prema razvoju novih studija. Intenzivno radimo u suradnji s Pázmány Péter Katoličkim sveučilištem iz Budimpešte na pripremama novog studija u području tehničkih znanosti. Ovo je uspjeh svih na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u suradnji s našim vanjskim suradnicima, na čemu svima ovom prigodom zahvaljujem na uloženom trudu i čestitam od srca, poručio je rektor Željko Tanjić.

Izdvojeni članak
Ultrazvuk za vrijeme trudnoće

Katoličko sveučilište pojasnilo kako će na novom studiju medicine podučavati priziv savjesti

Još je 2014. MZO izdalo dopusnicu HKS-u za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području društvenih znanosti i znanstvenom području humanističkih znanosti. Iduće godine dobili su dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, a 2020. dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti u znanstvenom području prirodnih znanosti.

hrvatsko katoličko sveučilište
Share via
Copy link
Powered by Social Snap