Pretraga

Ipak se može jeftinije: Snižene cijene studentskog doma u Rijeci

A- A+

Početkom ožujka ove godine cijene u studentskom domu ‘Ivan Goran Kovačić’ u Rijeci snižene su za pet posto. Kako doznajemo, nove cijene smještaja stupile su na snagu od prvog ožujka i vrijede do kraja kolovoza.

foto: srednja.hr

Studenti će sada sobu u prvom objektu plaćati 342 kuna umjesto prijašnjih 360 kuna, dvokrevetne sobe umjesto 365 kuna plaćat će 346,75 kuna dok će popularne ‘samice’, odnosno jednokrevetne sobe sada iznositi 356,75 kuna.

I dok je u nekim zagrebačkim studentskim domovima zbog obnove cijena znatno porasla, kako neslužbeno doznajemo, kao mogući razlog smanjenja cijena u riječkom studentskom domu navode se manji troškovi grijanja. Takva je odluka navodno donesena na sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra u Rijeci. Kako su cijene energenata naglo pale, riječki studentski dom je odlučio sniziti cijene s obzirom na to da dom posjeduje vlastitu kotlovnicu i grije se na naftu.

Izdvojeni članak

[Alternativna mjesta za učenje] Rijeka

Da cijene studentskog doma u Rijeci rastu, odnosno padaju sukladno s cijenama energenata svjedoči i slučaj iz 2014. kada su cijene soba u studentskom naselju u Rijeci porasle za oko dvadeset kuna, kada je cijena, kako prenosi Novi list, po ležaju iznosila 345 kuna. 

Studentsko naselje u Rijeci raspolaže sa 649 ležaja za smještaj redovitih studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. Od toga je 294 dvokrevetnih i 61 jednokrevetna soba.

Ipak se može jeftinije: Snižene cijene studentskog doma u Rijeci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap