Pretraga

Ispit iz anatomije koštao 500 eura

A- A+

USKOK nastavlja s istrebljivinjem korupcije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od uhićenih 12 osoba, nekoliko ih je priznalo djela, a drugi se brane šutnjom. Među uhićenima je dr. Zlatko Kelović koji je ispit iz anatomije naplaćivao 500 eura i 5.000 kuna, a privedeni su i sin i suprug zamjenice glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Nakon višemjesečnog tajnog praćenja i prisluškivanja, u uskočko-policijskoj akciji je jučer uhićeno 12 osoba s Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Među uhićenima su profesori, asistenti, studenti i liječnici koji su osumnjičeni za zlouporabu položaja te primanje i davanje mita, prenosi Jutarnji list.

www.slobodnadalmacija.hr

Izdvojeni članak

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu se prodavali ispiti

Za 500 eura položen ispit iz anatomije

Jedan od uhićenih profesora je dr. Zlatko Kelović koji je na glasu kao najstroži profesor, a osumnjičen je za prodavanje ispita iz Anatomije i kliničke anatomije po cijeni od 500 eura i 5.000 kuna.

Hrvoje Lončar, sin Višnje Lončar, zamjenice glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, nije uspio položiti ispit iako je imao pitanja pa ga je odlučio jednostavno kupiti. Novac mu je dao otac Božo Lončar, liječnik u KB Dubravi. Majka tvrdi kako ona nije ništa znala i kad su do nje došle te informacije, prijavila je slučaj Bajloviću. Trenutno se otac i sin nalaze među 12 uhićenih osoba.

Dekanski rok ostavio prostor za prljavštinu

Među profesorima na anatomiji priča se kako je, ako je i bilo korupcije i prodavanja ispita, za sve kriv dekanski kolegij koji je dopustio da se u dekanskom roku polaže više od jednog ispita. To ostavlja prostor za prljavštinu, izjavio je jedan od profesora za Jutarnji list. Još je naveo kako se priča kako je sve započelo anonimnom dojavom USKOK-u.

Ministar Željko Jovanović je komentirao događaj na Medicini riječima kako je to znako da korupcija na fakultetima nije iskorijenjena.

Tijekom prve akcije Index, koja se provodila na Prometnom i Ekononskom fakultetu, uhićeno je preko 100 osoba te su svi sudski procesi većinom završili s osuđujućim presudama.