Pretraga

Istječe najvažniji rok za sve koji su dobili STEM stipendiju u drugom krugu dodjele

A- A+

I ove godine studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 državnih stipendija. Liste dobitnika u drugom krugu dodjele već su poznate, a danas u podne istječe važan rok za sve koji su stipendiju dobili nakon dog prvog pomicanja crte.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Drage studentice i dragi studenti, podsjećamo da je rok za prihvat STEM stipendije 25.11. do 12 sati. Aplikaciji pristupate prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom na poveznici, označavate izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja (materijalnom i kaznenom odgovornošću). Prihvaćate Uvjete stipendiranja i upisujete isključivo vlastiti IBAN žiro-računa.Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se  da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, priopćili su iz Ministarstva.

Podsjetimo, državna STEM stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada 2019. do lipnja 2020., a mjesečno iznosi 1.200 kuna, odnosno 10.800 kuna godišnje.

Osim ove, Ministarstvo dodjeljuje i državne socio-ekonomske te stipendije za posebne skupine studenata. Pristigle prijave na ta dva natječaja još su u obradi. Napomenimo za kraj kako studenti koji zadovoljavaju uvjete za više vrsta državnih stipendija na račun smiju primati samo jednu od njih.