Pretraga

Istječe najvažniji rok za sve koji su dobili STEM stipendiju u drugom krugu dodjele

A- A+

I ove godine studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 državnih stipendija. Liste dobitnika u drugom krugu dodjele već su poznate, a danas u podne istječe važan rok za sve koji su stipendiju dobili nakon dog prvog pomicanja crte.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Drage studentice i dragi studenti, podsjećamo da je rok za prihvat STEM stipendije 25.11. do 12 sati. Aplikaciji pristupate prijavom sa svojim [email protected] elektroničkim identitetom na poveznici, označavate izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja (materijalnom i kaznenom odgovornošću). Prihvaćate Uvjete stipendiranja i upisujete isključivo vlastiti IBAN žiro-računa.Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se  da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, priopćili su iz Ministarstva.

Podsjetimo, državna STEM stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada 2019. do lipnja 2020., a mjesečno iznosi 1.200 kuna, odnosno 10.800 kuna godišnje.

Osim ove, Ministarstvo dodjeljuje i državne socio-ekonomske te stipendije za posebne skupine studenata. Pristigle prijave na ta dva natječaja još su u obradi. Napomenimo za kraj kako studenti koji zadovoljavaju uvjete za više vrsta državnih stipendija na račun smiju primati samo jednu od njih.

stem stipendija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap