Pretraga

Ovo su imena dobitnika STEM stipendija: Njih 1.365 dobivat će 300 ili 600 eura mjesečno

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis svih studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendije. Takvih je studenata 1.365, od čega je 479 studenata nastavničkih smjerova. Oni dobivaju 600 eura mjesečno, dok studenti ostalih STEM studijskih programa dobivaju 300 eura mjesečno.

euri i centi

Novac | foto: srednja.hr

Nakon tri kruga dodjele STEM stipendija Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis svih dobitnika STEM stipendija. Do sada su studenti rang-liste mogli vidjeti jedino u mrežnoj aplikaciji STEM stipendije, a Ministarstvo je nakon održana tri kruga sada objavilo popis svih studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju.

Na popisu se nalazi 1.365 studenata, od čega je 479 studenata nastavničkih smjerova. Ostalih 886 studenti su ostalih STEM studijskih programa. Državna STEM stipendija isplaćuje se u devet mjesečnih rata u iznosu od 600 eura za STEM nastavničke studijske programe, a 300 eura za ostale STEM studijske programe. Dakle, studenti nastavničkih smjerova ukupno će dobiti 5.400 eura, a ostali studenti 2.700 eura.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Ponovno je pomaknuta crta na listi dobitnika STEM stipendije od 300 i 600 eura mjesečno

Podsjetimo, postoje situacije u kojima će se isplata STEM stipendije obustavlja. Studenti imaju rok od 15 dana da obavijeste Ministarstvo ako su upisali mirovanje studijskih obveza, ako su zasnovali redoviti radni odnos (u to ne ulazi rad preko SC-a) ili krenuli obavljati samostalnu djelatnost obrta, kao i u slučaju kada se obrani završni rad ili diplomira. Ako se pak student ispiše s faksa, i tada ima 15 dana da o ispisivanju studija obavijesti Ministarstvo. U tom slučaju ne samo da se obustavlja isplata stipendije, nego se moraju i vratiti do tada isplaćena sredstva. Isto se događa i ako student ostvari pravo na neku drugu javno financiranu stipendiju, u što ne ulaze stipendije za studentsku razmjenu.

Posebno pravilo odnosi se na one koji su završili nastavnički smjer. Oni su obvezni nakon studiranja zaposliti se u školi na području županije u kojoj im je prebivalište i to najmanje onoliko godina koliko su primali STEM stipendiju, a najmanje godinu dana. Ta obveza prestaje ako ponudu za radni odnos ne dobiju u roku od tri mjeseca. No ako je dobiju i odbiju, morat će vratiti sav iznos STEM stipendije koji je isplaćen tijekom studija.

U nastavku možete vidjeti imena svih ovogodišnjih dobitnika, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab