Pretraga

Izašao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2022. I 2023. godini

A- A+

Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u akademskoj godini 2022./2023. Prijave se vrše od petka, 1. srpnja online, a dokumentacija se i ove godine mora poslati poštom u SC.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Studentski centar Zagreb ovog je četvrtka otvorio natječaj za smještaj u studentskim domovima SC-a u Zagrebu. Pravo na subvencionirani smještaj domovima u akademskoj 2022./2023. godini imaju redoviti studenti, državljani Republike Hrvatske; redoviti studenti, državljani zemalja članica EU s prijavljenim boravkom u RH, koji imaju odobren status stranca na stalnom boravku u RH; osobe sukladno posebnim odlukama MZO te studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija. Što se sve boduje na natječaju možete vidjeti u dokumentu natječaja i pravilniku Ministarstva na kraju ovog teksta.

Rok za prijave je 22. srpnja

Studenti se na natječaj prijavljuju od petak, 1. srpnja od 7:00 sati, a krajnji rok prijave je 22. srpnja.

Osnovna prijava vrši se u online sustavu putem linka, a u koji se studenti prijavljuju pomoću AAI korisničkih podataka. Uz to, studenti dokumentaciju dostavljaju u Studentski centar u Zagrebu poštom na adresu: Studentski centar u Zagrebu; Poslovnica za smještaj studenata; Savska cesta 25; 10 000 Zagreb.

Osnovna dokumentacija uključuje:

  • popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC ‘A’
  • popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC ‘B’ – samo brucoši koji su završili srednjoškolsko
    obrazovanje izvan RH,
  • privola / suglasnost za objavu osobnih podataka
  • potvrdu / uvjerenje o prebivalištu (MUP) ili fotokopija osobne iskaznice RH
  •  dokaz o uplati troškova natječajnog postupka (60 kn)
  • tiskanica prijave za studentski dom – nije obvezno priložiti zbog epidemioloških mjera

Sve potrebne obrasce možete pronaći ovdje, a studenti ih obavezno ispisuju po završetku web prijave. Koju sve dokumentaciju šaljete kako biste ostvarili pravo na dodatne bodove pogledajte u tekstu natječaja ispod članka.

Izdvojeni članak
studentski dom IGK Osijek

Studentski centar Osijek raspisao natječaj za studentske domove: Pogledajte tko se sve može prijaviti

Što je s maturantima?

Studenti koji nemaju AAI korisnički račun za prijavu moraju zatražiti privremeni pristup web profilu Poslovnice za smještaj, Studentskog centra u Zagrebu. Pravo na privremeni pristup profilu, koji omogućuje da ispunite web prijavu, možete dobiti ukoliko na e-mail adresu [email protected] pošaljete sljedeće podatke: ime i prezime, OIB, datum rođenja, broj mobitela ili telefona.

– Djelatnici Poslovnice za smještaj nisu upoznati sa lozinkom koju ste dobili, tako da ukoliko izbrišete mail, potrebno je zatražiti generiranje nove lozinke. Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija (brucoši), a u ak. god. 2021./2022. su završili srednjoškolsko obrazovanje u RH, prijavljuju se putem AAI sustava, sa privremenim korisničkim računom koji su dobili od srednjoškolske ustanove. Privremeni pristup ostaje aktivan do 10. listopada 2021., do kada su studenti dužni biti upisani na visoko učilište u Zagrebu te imati otvoren AAI korisnički račun, stoji u obavijesti SC-a u Zagrebu.

Koji se deficitarni smjerovi dodatno boduju?

Dodatne bodove, nih 200, studenti dobivaju i ako je zanimanje za koje se školuju deficitarno. Pa je Studentski centar objavio i popis prvih 10 deficitarnih studijskih programa na županijskoj razini za 2022. godinu za koje se na natječaju za zagrebačke domove dobivaju dodatni bodovi.

To su: matematika (nastavnički smjer), medicina, strojarstvo, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, elektrotehnika i informacijska tehnologija, rehabilitacija, logopedija, farmacija, germanistika te računarstvo.

Detaljno natječaj SC-a u Zagrebu možete proučiti u dokumentu u nastavku, a ispod se nalazi i Pravilnik Ministarstva koji propisuje što se sve na natječaju boduje. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [468.61 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.09 MB]