Pretraga

Izvrsnicima i studentima slabijeg imovinskog stanja nude se stipendije od 7.500 kn: Raspisan natječaj Sveučilišta Sjever

A- A+

Sveučilište Sjever raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa, koje se dodjeljuju u dvije kategorije. Istodobno, objavljeni su i kriteriji za raspodjelu stipendija za izvrsnost, za koje se ne provodi natječaj.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Sveučilište Sjever za ovu akademsku godinu dodjeljuje ukupno 24 stipendije i potpore u obliku oslobođenja od plaćanja školarine. Stipendije se dodjeljuju u godišnjem iznosu od 7.500 kuna.

Prijave na natječaj do 13. veljače

Izdvojeni članak
stipendije

Jedan od najvećih hrvatskih fakulteta dodjeljuje stipendije studentima slabijeg socijalnog statusa

Stipendije studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa dodjeljuju se putem natječaja i to u dvije kategorije. Ukupno se tako 13 stipendija dodjeljuje redovitim studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji su zadovoljili kriterij uspješnosti studiranja, odnosno stekli najmanje 55 ECTS-a u prethodnoj godini.

Kroz isti natječaj bit će dodijeljeno i šest potpora u obliku oslobođenja plaćanja školarine i to redovitim studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji su zadovoljili uvjete napredovanja studiranja i stekli više od 50 ECTS-a u prethodnoj studijskoj godini.

Prijave na natječaj podnose se poštom na adresu Sveučilišta i to do 13. veljače 2019. Obrasce prijave moguće je preuzeti na ovoj poveznici, a detalje o uvjetima iz natječaja proučite u dokumentu u nastavku. (Napomena: ako dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Za stipendije za izvrsnost nema natječaja

Izdvojeni članak
stipendije

Jedan od najvećih hrvatskih fakulteta dodjeljuje stipendije studentima slabijeg socijalnog statusa

Inače, uz raspisivanje ovog natječaja, Sveučilište je objavilo i kriterije za stipendiju za izvrsnost. Njih je ukupno pet i iznose isto 7.500 kuna, a dodjeljuju se bez provođenja natječaja, najuspješnijim studentima sveučilišta.

Glavni kriterij jest da je student stekao najmanje 55 ECTS-a u prethodnoj godini, a bodovanje se vrši prema formuli koja uključuje prosjek ocjena svih položenih ispita te prosjek studijskog programa za koji se student prijavljuje. U kriterij za dodjelu stipendije spadaju i dodatna postignuća, poput rektorove nagrade.

Sve te podatke studentska služba preuzima iz Informacijskog sustava visokih učilišta te sastavlja rang-listu dobitnika, a po njenoj objavi studenti će imati pravo uložiti i prigovor na listu dobitnika. Više detalja o kriterijima za stipendiju za izvrsnost Sveučilišta Sjever doznajte u dokumentu koji slijedi. (Napomena: ako dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download