Pretraga

Je li ovo rekordan račun u menzi? Student KiF-a uspio potrošiti čak 48 kuna

A- A+

Prehranjivanje u menzama za mnoge je studente korisna opcija lagana po novčanik. Obroci su dovoljnih količina za najesti se, a prilično je teško narudžbama preći cijenu od 20 kuna. Ipak, rekorderi se s vremena na vrijeme nađu, a nama se javio student Silvio koji je na svom računu iz menze dostigao iznos od 48 kuna. Kako je uspio toliko potrošiti i je li sve sam pojeo? Sve nam je pojasnio.

menza rekordan račun

Foto: Privatna arhiva

Sa snažnim osjećajem gladi nema šale, a to najbolje znaju studenti koji jedu u menzama. I sami pogled na redove pred blagajnama čini ionako dugo čekanje još težim, a sve to olakšava činjenica da obroci ipak nisu tako skupi. Zbog subvencija obroka koje se studentima dodjeljuju lako je pojesti pristojan ručak za svega 15 kuna. Ipak, postoje rekorderi koji tu cifru podignu na nesvakidašnje razine, onih u normalnim restoranima. Jedan od njih, student Silvio, javio nam se sa svojim računom iz menze na kojem je stajao iznos od čak 48 kuna. Je li kod njega u pitanju bila glad ili nešto drugo?

Izdvojeni članak

[VIDEO] Isprobali smo beskontaktno plaćanje u zagrebačkim menzama: Evo kako funkcionira

– Pa evo puno trošim pošto sam sportaš i još k tome kifovac, pojasnio nam je pa dodao kako je sve sam pojeo, ali uzeo hranu u posudi koju je iznio van.

Radi to tako, objašnjava, jer nema se vremena vraćati u menzu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, čije je radno vrijeme do 16 sati. Također je kao jedan od razloga ovakvom pristupu izdvojio i poznati problem gužvi koje se stvaraju na blagajnama.

Na njegovom je računu vidljivo kako je naručio doista pozamašnu količinu hrane. Dva kotleta, juneći gulaš, pileća salata uz ostale dodatke koje je naručio bez subvencije ovog bi studenta stajali preko 100 kuna. Zbog svoje navika naručivanja cjelodnevnih obroka, dolazi na FER sa ruksakom u koji stavlja posudu s hranom. No, je li ovomu studentu to uobičajena praksa?

– Najčešće trošim oko 40 kuna dnevno, pošto si uzimam obroke za cijeli dan, potvrđuje.