Pretraga

Jedan od najpoželjnijih studija među maturantima uskoro i na Sveučilištu u Splitu

A- A+

Nakon novinarstva, Sveučilište u Splitu najavljuje otvaranje jednog, inače dosta popularnog studija među učenicima. Radi se o psihologiji, a studij bi se trebao izvoditi na engleskom jeziku. Kako nam kažu sa Sveučilišta, riječ je o internacionalizaciji studijskih programa.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Nakon što smo ove godine pisali kako Sveučilište u Splitu planira pokrenuti svoj vlastiti studij novinarstva, iz tog nam mediteranskog grada stiže još pokoja zanimljiva vijest. Naime, Sveučilište provodi zadnje pripreme odobrenja novog studijskog programa, a radi se o preddiplomskog sveučilišnom studiju Psihologije na engleskom jeziku.

– U tijeku je U tijeku je završetak procedure odobrenja programa, a informacija o tome kada će se studenti moći upisati bit će objavljena kroz narednih mjesec dana. Pokretanje ovog studija u skladu je sa strateškim ciljevima Uprave Sveučilišta, kao člana alijanse Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), zajedno sa sveučilištima u Cádizu, Bretanji, Kielu, Gdanjsku i Malti. Riječ je o internacionalizaciji studijskih programa, osnaživanju kvalitete, uključivosti i kompetitivnosti europskog obrazovanja, rekla nam Antonija Žaja Čičak, voditeljica sveučilišnog ureda za odnose s javnošću.

Drugi najpoželjniji studij u Hrvatskoj je psihologija

Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), drugi najpoželjniji studij među budućim studentima, a po omjeru broja prijavljenih i upisnih mjesta jest studij Psihologije zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Po popularnosti slijedi studij psihologije u Rijeci, a zatim idu Zadar i Hrvatsko katoličko sveučilište. Već godinama interes za studij psihologije, gdje god se ona može studirati, je kontinuirano visok.

Osim toga, Sveučilište će raditi i na nekim postojećim studijima. Tako nam kažu, primjerice, da im je u planu poboljšati studij Farmacije, koji u Splitu postoji već deset godina. Dodatno će ga osnažiti i omogućiti potencijalno prerastanje studija u Fakultet.