Pretraga

Još 249 zagrebačkih studenata dobilo potporu za podstanarstvo, provjerite jeste li među njima

A- A+

Od ove godine država dodjeljuje jednokratne subvencije od 248,86 eura studentima podstanarima koji su sudjelovali u natječaju za studentske domove, ali zbog premalog broja mjesta u domovima nisu ostvarili pravo na smještaj. Kako u Zagrebu prvotno nisu podijeljene sve predviđene potpore, raspisan je drugi javni poziv čiji su rezultati objavljeni ovog petka. U drugom krugu dijelile su se 673 potpore, prijava je bilo samo 327, a pravo je ostvarilo tek 249 studenata.

Studentski centar Zagreb

Studentski centar Zagreb | foto: Ramona Šćuric, srednja.hr

Studentski centar Zagreb nedavno je raspisao i drugi javni poziv za dodjelu potpora studentima podstanarima. Potpora iznosi 248,86 eura i dodjeljuje se jednokratno, a pravo su mogla ostvariti 673 studenta. No i ovoga puta, kao i u prvom krugu, za potporu se prijavilo značajno manje studenata – 327. Ukupno je u drugom krugu pravo ostvarilo njih 249.

– Studenti koji su ostvarili pravo na potporu za smještaj studenata u privatnom smještaju (subvencija) zaključit će ugovor o međusobnim pravima i obvezama sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu. Ugovori će se potpisivati od 20. do 31. ožujka 2023. godine u Poslovnici za smještaj (Savska cesta 25) u vremenu od 8 do 15 sati, svaki dan (osim subote, nedjelje i blagdana). Studenti koji ne potpišu ugovor do navedenog datuma smatrat će se da su odustali od subvencije, obavijestili su iz SC-a Zagreb.

Izdvojeni članak
zgrada sa stanovima

Država potiče ilegalno iznajmljivanje stanova, a prodaju nam to pod brigu za studente

Podsjetimo, praktički jedini uvjet da dobiju potporu bilo je sudjelovanje na natječaju za smještaj u studentskim domovima te da je student na tom natječaju zadovoljio osnovne uvijete iz Pravilnika za ostvarivanje prava na subvencionirano stanovanje. Uvjet da studenti trebaju imati prijavljeno boravište ukinut je za drugi krug javnog poziva, a detaljno smo pojasnili i zašto je ovo duboko problematično.

U nastavku možete vidjeti listu dobitnika potpore u drugom krugu. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab