Pretraga

Kako se nositi s anksioznosti i stresom kad si student? Na FER-u se održavaju predavanja, evo kako se prijaviti

A- A+

Na zagrebačkom FER-u iduća dva tjedna održavaju se dosta dobra predavanja o mentalnom zdravlju. Prvo je posvećeno anksioznosti, drugo stresu, a sve to organizira tim studenata iz udruge eSTUDENT.

mladić na psihoterapiji

Foto: Pexels

It starts with you. Naziv je novog projekta o mentalnom zdravlju koji provodi Evaluacija, tim unutar udruge eSTUDENT. U sklopu tog projekta održavaju se predavanja na temu stresa i anksioznosti, a sve počinje već u siječnju.

Studentice i studenti će se moći kroz predavanja i radionice upoznati s temama mentalnog zdravlja i dobiti alate koji će im pomoći da ga unaprijede. Prvo će se predavanje održati u utorak 17. siječnja u 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

To će predavanje održati Anamarija Bogović, izvanredna profesorica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Ona se inače bavi kliničkom psihologijom, a naslov njena predavanja bit će Anksioznost – kako je prepoznati, razumjeti i nositi se s njom? Tu će se pozabaviti anksioznošću s više aspekata, počevši od toga zašto smo uopće anksiozni te kako se najbolje suočiti s tim stanjem, posebno prilagođeno za studente.

Drugo predavanje pod naslovom Nošenje sa stresom – odakle dolazi stres i koji su nam okidači? održat će se tjedan nakon, 25. siječnja u 17.30 sati, također na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. To će predavanje, pak, održati Hana Gačal, asistentica s Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta u Zagrebu,  a govorit će o izvorima stresa i kako on nastaje, kako se s njime nositi te će pojasniti što je to pozitivan stres.

Svi studenti koji žele sudjelovati u predavanjima i edukacijama, moraju se prije toga prijaviti putem ovog obrasca.