Pretraga

Iz dva zagrebačka studentska doma može se iseliti i u subotu: Evo u kojem terminu

A- A+

Studenti koji žive u studentskom domu moraju iseliti najkasnije u ponedjeljak. Kako bi proces selidbe studentima bio što lakši, blagajne studentskog doma Stjepan Radić i studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu radit će ove subote. Studenti tako mogu iseliti između 7 i 12 sati.

blagajna studentskog doma Stjepan Radić - Sava

Blagajna studentskog doma Stjepan Radić – Sava | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Studenti koji žive u studentskim domovima iz njih moraju iseliti najkasnije u ponedjeljak 15. srpnja. Naime, nakon toga prestaje subvencija Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. Zbog toga mnogi gradovi studentima nude ljetni smještaj u domovima po nešto višoj cijeni od redovnih, a tako je i u Zagrebu.

Kako su poručili iz zagrebačkog Studentskog centra (SC) na svojim internetskim stranicama, blagajna studentskog doma Stjepan Radić radit će ove subote od sedam do 12 sati. Tako će studentima biti lakše iseliti iz svojih studentskih soba. Blagajna, skladište i Uprava studentskog doma Cvjetno naselje također će raditi u subotu, od sedam do 12 sati, izvijestili su iz Domskog odbora Cvjetno naselje. Prilikom selidbe studenti moraju očistiti svoju sobu te nakon toga pozvati spremačicu na pregled. Pritom je važno da, ako u svojim sobama imaju hladnjak, studenti njega odmrznu.

Izdvojeni članak

Ministarstvo donijelo odluku: Jedna skupina studenata ima pravo na besplatan ljetni smještaj u domu

Nakon toga studenti moraju do skladišta vratiti ključ ili domsku posteljinu ako su je koristili, a potom moraju na blagajnu platiti eventualni dug i razdužiti se. U tijeku su i natječaji za prijavu za studentske domove za sljedeću akademsku godinu. Uz druge gradove svoje natječaje raspisali su u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. Oni koji ne prikupe dovoljno bodova za smještaj u studentskom domu imat će priliku dobiti i subvenciju za privatni smještaj, o čemu smo nedavno pisali.