Pretraga

Kineziološki objavio datume prijemnog koji je ove godine skuplji nego lani, poznati su detalji

A- A+

Kineziološki fakultet u Zagrebu objavio je da će prijemni ispit za studij kineziologije biti 2. i 3. srpnja, a za studij izobrazbe trenera dan kasnije, 4. srpnja. Objavljeni su i detalji samih prijemnih ispita koje maturanti moraju položiti žele li upisati fakultet, a na njemu mogu prikupiti do 450 bodova. Prijemni ove godine maturanti plaćaju 79 eura, što je 13 eura više nego lani kada je prijemni koštao 66,36 eura.

Kineziološki fakultet Zagreb | foto: srednja.hr

Kineziološki fakultet u Zagrebu objavio je natječaje za upis svojih studija. Prijemni za prijediplomski i diplomski studij kineziologije održati 2. i 3. srpnja. Prijemni za stručni prijediplomski studij izobrazbe trenera održat će se dan poslije, 4. srpnja. Prijemni će kandidati ove godine plaćati skuplje nego lani. Dok je prošle godine koštao 66,36 eura, ove godine plaća se 79 eura.

Kineziologija – na prijemnom se može skupiti 450 bodova

Svi koji žele upisati kineziologiju, moraju proći prijemni ispit. On obuhvaća provjeru znanja plivanja i provjeru specifičnih motoričkih znanja. Pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanja, stoji u natječaju, isključuje se iz daljnjeg postupka. Aktualni vrhunski sportaši Hrvatske I. i II. kategorije izravno se upisuju na studij ako zadovolje na provjeri znanja plivanja (bez provjere specifičnih motoričkih znanja) te polože ispite državne mature i zdravstveno su sposobni.

– Na temelju provjere motoričkih znanja kandidati mogu dobiti do 450 bodova. Provjera motoričkih znanja provodi se po programu tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz devet sportova: atletike, borilačkih sportova, košarke, nogometa, odbojke, plesa, ritmičke gimnastike, rukometa i sportske gimnastike. Na svakom pojedinom testu pristupnik može ostvariti maksimalno do 50 bodova. Pristupnik koji na provjeri motoričkih znanja ostvari ukupno manje od 162 boda nije ostvario razredbeni prag, stoji u natječaju.

Maturanti se moraju prijaviti za studij u Postani student, a osim toga za prijemni se treba prijaviti slanjem dokumentacije preporučenom poštom od 3. do 14. lipnja na adresu: Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, 10000 Zagreb (s naznakom za razredbeni ispit). Prijave pristigle nakon navedenog roka neće se uvažiti. Dokumentacija obuhvaća popunjen obrazac prijave, potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjenu i potpisanu Izjavu o zdravstvenom statusu, fotografiju veličine 3×4 cm i potvrdu o uplati naknade za troškove razredbenog ispita od 79 eura.

– Razredbeni ispit u srpanjskom roku provodit će se u utorak, 2. srpnja i srijedu, 3. srpnja, prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen na mrežnoj stranici Postani student , a u eventualnom rujanskom roku četvrtak, 5 rujna. Na razredbeni ispit pristupnik je dužan ponijeti osobnu iskaznicu (strani državljani putovnicu), ručnik, jednodijelni kupaći kostim / plivaće kupaće gaćice ( bez nogavica), gumenu ili silikonsku kapu za bazen i po potrebi sušilo za kosu te odgovarajuću sportsku odjeću (bijelu majicu kratkih rukava bez ikakvih oznaka), kratke tamno plave ili crne hlačice/tajice i bijele čarape te čistu obuću. Upis na studij provodit će se od 19. srpnja nadalje, objašnjeno je u natječaju kojeg detaljno možete pročitati ispod, a ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Izobrazba trenera – studenti se mogu upisati na redovni i izvanredni studij

Za stručni studij Izobrazba trenera studenti se mogu upisati redovito i izvanredno. Prijemni također nosi do 450 bodova, a specifične motoričke sposobnosti i specifična motorička znanja provjeravaju se specifičnim testovima za pojedino studijsko usmjerenje odnosno sportsku granu. Kandidat koji na provjeri posebnih motoričkih sposobnosti i znanja ostvari ukupno manje od 162 boda nije zadovoljio razredbeni prag. Eliminacijski kriteriji su znanje plivanja i provjera specifičnih motoričkih sposobnosti.

– Svi pristupnici prijavljeni na natječaj za upis na studij na bilo koji od smjerova obvezni su polagati razredbeni ispit. Razredbeni ispit održat će se u četvrtak, 4. srpnja s početkom u osam sati na Kineziološkom fakultetu, Horvaćanski zavoj 15. Pripadajući bodovi po osnovi postignutog sportskog statusa priznaju se svim aktualnim kategoriziranim sportašima i to neovisno koje studijsko usmjerenje upisuje. Iznimno, pristupnicima vrhunskim sportašima Hrvatske (I. – VI. kategorije) priznaje se pravo izravnog upisa na izvanredni stručni studij ukoliko upisuju studijsko usmjerenje iz sporta u kojemu imaju ostvarenu kategoriju ako polože državnu maturu i pod uvjetom da zadovolje na provjeri znanja plivanja i da su zdravstveno sposobni, stoji u natječaju.

Zainteresirani osim prijave studija u Postani student dužni su poslati prijavu i traženu dokumentaciju preporučenom poštom između 3. i 14. lipnja na adresu: Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, 10000 Zagreb (s naznakom za razredbeni ispit). Od dokumentacije šalje se i kraći sportski životopis, ispunjena prijavu, potvrda o zdravstvenoj sposobnosti ovjerena od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjena i potpisana izjava o zdravstvenom statusu i potvrda uplate naknade za troškove razredbenog ispita  od 79,00 eura. Pristupnici se mogu prijaviti i za upis na smjerove fitnes i kondicijska priprema sportaša. Za te smjerove obvezna je potvrda odgovarajućeg fitnes ili aerobik centra ili sportskog kluba o organiziranom bavljenju sportskom ili sportsko-rekreativnom aktivnošću u trajanju od najmanje dvije godine.

– Pristupnici mogu prijaviti i izaći na razredbeni ispit na oba smjera, od čega za izlazak na razredbeni ispit iz prvog odabranog smjera plaćaju 79 eura, a na drugi smjer 40 eura. Pristupnici koji su se istodobno prijavili u Postani student za upis na redoviti i izvanredni smjer kondicijska priprema sportaša ili fitnes, predaju Kineziološkom fakultetu dvije prijave za razredbeni ispit, jednu potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti, jednu izjavu o zdravstvenom statusu i plaćaju jednu naknadu za troškove razredbenog ispita. Na razredbeni ispit pristupnik je dužan ponijeti osobnu iskaznicu (strani državljani putovnicu), ručnik, jednodijelni kupaći kostim / plivaće kupaće gaćice ( bez nogavica), gumenu ili silikonsku kapu za bazen i po potrebi sušilo za kosu te odgovarajuću sportsku odjeću (bijelu majicu kratkih rukava (bez ikakvih oznaka), kratke tamno plave ili crne hlačice/tajice i bijele čarape) te čistu obuću. Upis na studij provodit će se od 19. srpnja nadalje, pojašnjeno je u natječajima za redovni i izvanredni studij koje možete vidjeti ispod, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab