Pretraga

King’s Landing postaje pravi studentski grad: Najjužnije hrvatsko sveučilište dobiva dom s 500 kreveta

A- A+

Dubrovnik bi konačno trebao dobiti dugo očekivani studentski dom. Najavljuje to i svečano sklapanje Ugovora o javnim radovima koji će u petak potpisati Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku i izvođači radova iz Ing-grada, Projektgradnje i Tromonta. Podsjetimo, već je koncem pretprošle, odnosno početkom prošle godine trebala krenuti gradnja, ali se u međuvremenu dosta toga zakompliciralo te je došlo i do poništavanja natječaja za izvođenje radova. No, čini se da se situacija sada poboljšala.

Projekcija studentskog doma u Dubrovniku | Foto: http://www.scdu.hr

Ideja Studentskog doma u Dubrovniku je moderna zgrada s ukupnim kapacitetom za 500 studenata. Nakon prevrtanja i komplikacija posljednje dvije godine, čini se da će ovaj grad ipak realizirati dugo očekivani projekt.

Potpisivanje ugovora o gradnji studentskog doma

Izdvojeni članak

Moderna zgrada u koju stane 500 osoba: Napokon kreće gradnja studentskog doma u Dubrovniku

Pomak na bolje pokazuju i informacije koje smo dobili iz ureda glasnogovornice Sveučilišta Sandre Muratović Maštrape.

– S osobitim Vas zadovoljstvom pozivamo na potpisivanje Ugovora o javnim radovima gradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku, a koji će potpisati rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum s predstavnicima izvođača radova, zajednicom gospodarskih subjekata Ing-grad d.o.o., Projektgradnja d.o.o. i Tromont d.o.o. u petak, 29. lipnja 2018., u 10 sati, u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku, Branitelja Dubrovnika 29, Dubrovnik, stoji u dopisu glasnogovornice Buratović Maštrape.

Ovo će sigurno razveseliti studente koji plaćaju skup smještaj

Podsjetimo, kako smo pisali u veljači, dubrovački studenti imaju velikih problema s pronalaskom adekvatnog smještaja, a zbog sezone nerijetko moraju i iseliti već u travnju.

– Jako je skupo. Radi sezone koja u Dubrovniku počinje vrlo rano iz tih stanova moramo izaći 15.5., 1.6. Evo ja sad imam problem jer mi je stan do 15. svibnja, tako da usputno tražim nešto još za nekih bar petnaestak dana dok traju predavanja i kolokviji da mogu ostati u Dubrovniku, kazala je tada studentica Bruna Papić za HRT.