Pretraga

Moderna zgrada u koju stane 500 osoba: Napokon kreće gradnja studentskog doma u Dubrovniku

A- A+

Gradnja studentskog doma u Dubrovniku trebala je započeti krajem 2016., odnosno, početkom 2017. godine. To se nije dogodilo, a u međuvremenu, jedan je natječaj za izvođača radova već poništen. No, kako su kazali iz tamošnjeg Studentskog centra, gradnja bi konačno trebala krenuti početkom travnja.

Kao i u ostalim primorskim sveučilišnim gradovima i dubrovački studenti imaju velikih problema s pronalaskom adekvatnog smještaja, posebice u tom gradu u kojemu sezona traje 8 mjeseci. Kako izvještava HRT, nerijetko studenti iznajmljene stanove moraju napustiti već početkom travnja, a u njih ne mogu do sredine studenoga.

Izdvojeni članak

Kat više i solarni kolektori na krovu: Pogledajte kako će nakon obnove izgledati studentski dom Bruno Bušić

– Jako je skupo. Radi sezone koja u Dubrovniku počinje vrlo rano iz tih stanova moramo izaći 15.5., 1.6. Evo ja sad imam problem jer mi je stan do 15. svibnja, tako da usputno tražim nešto još za nekih bar petnaestak dana dok traju predavanja i kolokviji da mogu ostati u Dubrovniku, kazala je studentica Bruna Papić za HRT.

Osim toga, problem je i studentska prehrana jer u gradu postoji samo jedna menza. No, oba problema trebala bi biti riješena u narednih godinu i pol. Naime, toliko će trajati izgradnja studentskog doma u tom gradu, koja bi konačno trebala započeti u travnju.

– 503 kreveta, moderni studentski restoran, 2.000 obroka dnevno i svi oni sadržaji koji bi danas pratili studiranje na jednom razvijenom i modernom sveučilištu bit će u sklopu tog studentskog doma, kazao je za HRT Marko Potrebica, ravnatelj SC-a Dubrovnik.

Kako je prvi natječaj za izvođača radova poništen, zbog čega početak gradnje na Čokolinu i kasni, u ponedjeljak se otvaraju ponude za izvođača radova.

– Vjerujemo da bi do 1. travnja mogli započeti radovi pod uvjetom da nam se ne dogodi kao na prethodnom natječaju žalbe, neke nerazumne odluke državne komisije za javnu nabavu, kazao je Potrebica za HRT.

Bude li sve u redu, studentski dom Dubrovnik trebao bi biti izgrađen za godinu i pol.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap