Pretraga

Kreće obnova još jednog zagrebačkog faksa: Studenti će nastavu slušati u – tvornici čokolade

A- A+

Na Biološkom odsjeku PMF-a u Zagrebu od početka siječnja hodnici su zatrpani kutijama. Djelatnici Odsjeka pripremaju se za preseljenje jer konačno kreće cjelovita obnova zgrade nakon potresa. Tako će se nastava održavati na više lokacija u Maksimiru i okolici, a neki će studenti na predavanja odlaziti i u prostorije tvornice čokolade.

Iako je Charlie iz dječjeg romana britanskog pisca Roalda Dahla morao dobiti zlatnu ulaznicu kako bi ušao u tvornicu čokolade Willyja Wonke, studenti Biološkog odsjeka PMF-a ne trebaju pojesti hrpu čokoladica. Oni će zbog obnove svog Odsjeka, kojega je oštetio potres prije tri godine, morati iseliti iz zgrade u kojoj će uskoro započeti građevinski radovi i koji bi trebali trajati godinu i pol dana, odnosno do kolovoza 2024.

– Nastava će se održavati na jednom dijelu grada, u Maksimiru i okolici i to na više lokacija: u prostorima upravne zgrade tvornice ‘Kraš’, na Veterinarskom fakultetu, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti i na lokacijama ostalih odsjeka PMF-a, otkrili su nam s PMF-a.

Izdvojeni članak
zgrada koju na svetom duhu dijele građevinski i škola za montažu

Građevinski faks, s kojeg dolazi rektor, malo je zapeo s obnovom: Otkrili su nam što je s tim

Radovi cjelovite obnove na Rooseveltovom trgu 6 su ugovoreni u iznosu 22,6 milijuna eura s PDV-om i preseljenje je krenulo još početkom ovog mjeseca.

– Postupci koji prethode konkretnim radovima su dugotrajni i doći do faze ugovaranja radova je uspjeh. PMF je jedna od rijetkih ustanova iz sustava visokog obrazovanja koja je došla do te faze i nadamo se da ćemo projekt uspješno i dovršiti te da će što više ostalih ustanova također uspjeti provesti obnovu svojih oštećenih zgrada, poručili su s PMF-a.

Također su istaknuli da su sve informacije za studente o izvođenju nastavne, znanstvene i stručne djelatnost dostupne studentskom intranetu.