Pretraga

Građevinski faks, s kojeg dolazi rektor, malo je zapeo s obnovom: Otkrili su nam što je s tim

Zgrada koju dijele Građevinski fakultet i Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija još ne kreće s obnovom. Potvrdili su nam to s Građevinskog fakulteta ne navodeći detalje osim toga da u suradnji s Gradom Zagrebom i Ministarstvom graditeljstva rade na rješenju. To, napomenimo, nije jedini objekt koji taj faks obnavlja.

zgrada koju na svetom duhu dijele građevinski i škola za montažu

Građevinski fakultet, objekt na Svetom Duhu
Foto: Google Maps screenshot

Građevinski fakultet, uz glavnu zgradu u Kačićevoj ulici, ima još neke objekte. Jedan od njih nalazi se na Svetom Duhu, a u njemu se, osim tog faksa, nalazi i Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija.

‘Nezahvalno je predviđati točan datum’

‘Montažeri’ su se u drugom polugodištu trebali preseliti kod ‘grafičara’, u zgradu Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, budući da je Građevinski faks trebao krenuti s obnovom njihove zajedničke zgrade. Tu je nastao veliki skandal zbog prijetnji nasiljem među učenicima, što je završilo i na policiji. Međutim, kako su nam početkom 2023. potvrdili iz Grada Zagreba, od preseljenja ništa jer – obnova još neće krenuti.

S Građevinskog fakulteta nam kažu kako je taj proces obnove u suradnji, u suradnji s Gradom Zagrebom i nadležnim Ministarstvom graditeljstva nastoje se iznaći rješenja koja će omogućiti nastavak procesa obnove. Na naše pitanje kad se očekuje da će početi obnova objekta na Svetom Duhu, kažu da je nezahvalno predviđati točan datum u ovom trenutku.

Iako smo ih pitali, s Građevinskog fakulteta nisu nam otkrili zašto još nije krenula obnova na objektu koji dijele sa spomenutom školom. Nisu nam otkrili ni zbog čega je točno došlo do zastoja niti što konkretno treba otkloniti da bi obnova mogla započeti.

Izdvojeni članak
školske klupe u praznoj učionici

Ipak neće doći do spajanja dviju srednjih škola: Iz Grada Zagreba nam otkrili i zašto

Trenutno traže izvođača radova

Ovo, napomenimo, nije jedina zgrada Građevinskog fakulteta koja mora proći obnovu. Glavna i dvorišna zgrada u Kačićevoj ulici koje dijele s Arhitektonskim i Geodetskim fakultetom također su, potvrđuju nam, u procesu obnove.

– Trenutno je u postupku javna nabava za odabir izvođača radova, a početak radova ovisi o ishodu postupka javne nabave. Navedene zgrade građene su prije postojanja potresnih propisa te je njihova obnova potrebna, napominju s Građevine.

Pitamo ih i kada očekuju da će Građevinski fakultet biti potpuno obnovljen. Rok je, kažu, 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Kad će to biti, ovisi o ishodu javne nabave koja je trenutno u tijeku.