Pretraga

Krenula gradnja najmodernijeg doma u Hrvatskoj: Studenti će živjeti u pametnim sobama

A- A+

Nakon niza godina iščekivanja, studenti Sveučilišta u Dubrovniku konačno dobivaju studentski dom. Građevinski radovi u punom su jeku, a prema posljednjim informacijama studenti će biti smješteni u tzv. pametne sobe. Prvi studenti u dom bi trebali useliti sljedeće akademske godine.

Screenshot: Dubrovačka televizija

Kako izvještava Dubrovačka televizija, radovi na dugo iščekivanom studentskom domu u Dubrovniku konačno su krenuli. Završeni su građevinski radovi prizemlja i podrumskih prostorija, a kreće izgradnja katova na kojima će biti spavaonice. Dom će imati četiri kata, a iz Studentskog centra Dubrovnik vjeruju da će temeljni betonski radovi biti završeni do lipnja.

Izdvojeni članak

Stanarina će biti ‘paprena’: Poznato kada se otvara ultramoderan studentski dom u Dubrovniku

Sobe u kojima će studenti boraviti bit će moderno opremljene po principu pametnih soba. Električna energija bit će korištena ekonomično, a za ulazak i korištenje uređaja upotrebljavat će se kartice. Studenti bi u novi studentski dom trebali useliti tijekom sljedeće akademske godine.

– Teško je reći koji je to točno datum ili dan kada će studenti useliti, međutim evidentno je da će to biti tijekom sljedeće akademske godine. Ja se osobno nadam da će to definitivno biti od ljetnog semestra, kazao je za Dubrovačku televiziju Marko Potrebica, ravnatelj SC-a u Dubrovniku.

Dodaje, radovi se izvode temeljito, kvalitetno i brzo. Potrebica ističe kako vjeruje da će se takva dinamika i nastaviti jer bi svaki dan kašnjenja značio veliki financijski gubitak koji bi se plaćao iz državnog proračuna, što bi po njemu bilo neprihvatljivo.

Podsjetimo za kraj, već je prethodno objavljena informacija kako će dom imati 503 ležaja, a cijena mjesečnog smještaja trebala bi biti oko 800 kuna.

Kako će izgledati unutrašnjost najmodernijeg studentskog doma u Hrvatskoj, onog u Dubrovniku, možete vidjeti u videu koji slijedi. Na ovoj poveznici uživo možete pratiti tijek radova na kompleksu.