Pretraga

Lezbijski par dodjeljuje novčanu potporu trans studentima: Dva su glavna uvjeta, evo kako se prijaviti

A- A+

Zagreb Pride, LGBTIQ+ udruga, poziva sve trans osobe nepovoljnog materijalnog ili socijalnog položaja koje studiraju da se prijave za dodjelu jednokratne pomoći u iznosu od 4.000 kuna. Za prijavu je potrebno poslati kratko pismo u kojem studenti trebaju obrazložiti svoju situaciju zbog koje im je potrebna stipendija.

lgbt zastava

Foto: Unsplash; Daniel James

Lezbijski par iz LGBTIQ zajednice Hrvatske dodjeljuje jednokratnu novčanu potporu trans studentima nepovoljnog materijalnog ili socijalnog statusa, objavili su iz udruge Zagreb Pride. Pomoć iznosi 4.000 kuna, a uvjet je da osoba studira u Hrvatskoj. Stoga se prijaviti mogu i osobe iz Bosne i Hercegovine te Srbije ako su studenti u Hrvatskoj.

Svi prijavljeni trebaju ukazati na svoj nepovoljni materijalni i socijalni status u kratkom prijavnom pismu duljine do jedne kartice teksta (1.800 znakova s prazninama). U natječaju stoji da su takve situacije kada je student bez jednog ili oba roditelja, kada je jedan ili oba roditelja nezaposleno ili sve druge okolnosti kojima se može dokazati nepovoljni status. Ako će biti potrebno, donatorice će naknadno tražiti dodatne informacije ili dokaznu dokumentaciju.

Izdvojeni članak
lgbt zastava

Svi mladi mogu im se obratiti za pomoć: Donosimo popis LGBT+ udruga u Hrvatskoj

Pismo i telefonski kontakt šalju se na mail [email protected] na koji se studenti mogu obratiti i ako imaju kakva pitanja. Rok za prijavu je 15. siječnja 2023., a odabrani student će novčanu potporu primiti uplatom na osobni tekući račun. Zagreb Pride, kao što smo već pisali, udruga je koja organizira povorku ponosa, a u ovom natječaju samo je posrednik između donatorica i prijavitelja. Zagovara jednakost LGBTIQ osoba, a imaju i platformu gdje se mogu prijaviti zločini iz mržnje. Više informacija o udruzi možete pronaći na njihovom službenim stranicama.