Pretraga

Mario Ančić magistrirao na Columbiji i počinje raditi u NBA ligi

A- A+

Mario Ančić prošli je tjedan magistrirao pravo na prestižnom američkom sveučilištu Columbiji. No, za razliku od velikog broja novih magistara u Hrvatskoj, Ančić neće vrijeme provoditi na burzi. Već od sljedećeg tjedna počinje raditi u pravnom uredu NBA lige u New Yorku. Nekada sedmi reket svijeta, već 2008. godine je diplomirao pravo u rodnome Splitu, odradio pripravnički staž i položio pravosudni ispit u Zagrebu, a zatim studij nastavio preko ‘bare’.

www.tennisgrandstand.com

Bivši tenisač Mario Ančić, nakon što je zbog niza ozljeda morao prerano okončati sportsku karijeru, snašao se vrlo dobro u svome drugom pozivu, pravnoj znanosti. Prošli tjedan je magistrirao pravo na cijenjenom američkom sveučilištu Columbia, a već idući kreće raditi u pravnom uredu NBA lige u New Yorku. Imao je već i promociju diplome, kojoj je nazočilo 14 tisuća diplomanata s 18 fakulteta spomenutog sveučilišta.

Izdvojeni članak

Mario Ančić među najboljim studentima na prestižnom Columbia Universityju

Kao tenisač bio veliki hrvatski ambasador

Ančić je u svojoj relativno kratkoj tenisačkoj karijeri, promovirao Hrvatsku diljem svijeta, svojim sportskim rezultatima. Osvojio je zajedno s kolegama iz reprezentacije Davis Cup 2005. godine, učinivši Hrvatsku tada tek 12. zemljom kojoj je to pošlo za rukom od 1900. godine. Okitio se broncom na Olimpijskim igrama u paru s Ivanom Ljubičićem, bio je neko vrijeme u top 10 svjetskih tenisača, a stigao je i korak do finala Wimbledona.

No, sudbina je htjela da u dobi od 26 godina Mario napusti profesionalni tenis zbog ozljede leđa koja ga je pratila neko vrijeme, kao i prije toga mononukleoza.

Najmlađi diplomant na promociji 20 godina, a najstariji 83

Kako piše Jutarnji list, Ančić se prošlog tjedna kada je promoviran u magistra prava, našao među 14 tisuća diplomanata, s 18 fakulteta Columbia Universityja. Najmlađi među njima bio je 20-godišnjak koji je već diplomirao ekonomiju i matematiku, a najstariji je bio 83 godine star student, tada promoviran u doktora znanosti.

Ančić je bio među 1700 studenata iz 100 država svijeta, koji studiraju na ovom cijenjenom njujorškom sveučilištu.