Pretraga

Maturantima s potresom pogođenog područja faks nudi besplatan smještaj i stipendije

A- A+

Međimurska županija i Međimursko veleučilište u Čakovcu osigurali su besplatni smještaj za maturante s potresom pogođenih područja koji upišu stručni studij Održivi razvoj u Čakovcu. Smještaj je osiguran u tamošnjem učeničkom domu, a osim njega, nude im se i stipendije.

studenti

Foto: Pixabay

Međimurski župan Matija Posavec i dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan, pokrenuli su inicijativu kojom je osigurano desetak mjesta u učeničkom domu za maturante koji upišu studij Održivi razvoj u Čakovcu. Smještaj će financirati Međimurska županija, a uz to je Međimursko veleučilište u Čakovcu ponudilo stipendije za upis na stručni studij Održivi razvoj, kao i na ostale studijske programe.

– Želimo na ovaj način pružiti ruku solidarnosti i promovirati Međimursko veleučilište. U Međimurju se mnogo ulaže u obrazovanje, a kako smo uspjeli obnoviti učenički te izgraditi studentski dom, i snažno povezati obrazovni sektor s gospodarstvom, vjerujemo da će nam mladi ljudi, budući studenti doći ovdje i svoje stečeno znanje primijeniti u Hrvatskoj, poručio je župan Posavec.

Izdvojeni članak

Zahvaljujući akciji triju škola izgrađena kućica za obitelj koja je u potresu ostala bez doma

Inicijativu je nedavno predstavljena gradonačelniku Popovače Josipu Miškoviću, načelniku Općine Križ Marku Magdić te ravnateljici Srednje škole ‘Ivan Švear’ Ivanić Grad sa suradnicima. Namjeru da budućim studentima osiguraju smještaj i stipendije predstavili su dekan Klopotan i pročelnica Odjela za Održivi razvoj Magdalena Zeko.

– Međimursko veleučilište, osim obrazovnog i znanstvenog, svoj doprinos zajednici želi dati i pomaganjem u drugim područjima. Jedan primjer je ovakva pomoć budućim studentima s potresom pogođenih područja, izjavio je dekan Klopotan pozvavši sve potencijalne studente s potresom pogođenih područja da prihvate ovu priliku i dođu studirati na Međimursko veleučilište u Čakovcu.