Pretraga

MZOS donio odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvecionirano stanovanje

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2016./2017. Njome je određeno kako će iznos subvencije za subvencionirano stanovanje u studentskom, učeničkom domu i kod privatnog stanodavca biti 200 kuna. Zbog rekonstrukcije dijela studentskih domova u Osijeku, studentima tamošnjeg Sveučilišta subvencija smještaja kod privatnog stanodavca za vrijeme rekonstrukcije iznosit će 400 kuna.

Foto: Srednja.hr

Kvota za subvencionirano stanovanje kod privatnog stanodavca utvrđuje se na način da ukupna kvota za subvencionirano stanovanje u studentskim i učeničkim domovima i kod privatnog stanodavca iznosi 15 posto ukupnog broja redovitih studenata koji imaju prebivalište izvan mjesta izvođenja studija na koji su upisani na temelju podataka iz Informacijskog sustava studentskih prava. Kako je ukupna kvota za subvencionirani smještaj raspodijeljena, možete vidjeti u tablici.

Pojedinačno pravo na subvencionirani smještaj u studentske domove, učeničke domove i privatni smještaj utvrđuje se na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje i provedenih natječaja.

Studentski centri i visoka učilišta obavezni su dostaviti MZOS-u izvješće o ukupnom broju redovitih studenata koji su ostvarili navedeno pravo na javnom natječaju te konačnu listu studenata s ostvarenim bodovima kojima je odobren smještaj u studentske domove, učeničke domove i subvencija za privatni smještaj.