Pretraga

MZOS objavio rezultate naknadnih prigovora za državnu stipendiju!

A- A+

Nakon brojnih nepravilnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ponovno je moralo razmotriti pristigle prigovore na rezultate Natječaja za državnu stipendiju. Priznali su prošlog tjedna kako su za problem pogrešnih podataka o prihodima doznali tek iz medija. Danas su objavili rezultate tih prigovora.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Priča o tri studentice koje kampiraju pred MZOS-om sve dok im ministar Šustar ne da odgovore

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je dopunu listu dobitnika za svaku kategoriju državne stipendije na temelju naknadno prihvaćenih prigovora na prijedlog Povjerenstva za provedbu javnoga Natječaja.

Prigovore su ponovno krenuli razmatrati tek nakon što su iz medija saznali za slučajeve da je porezna uprava slala pogrešne podatke o prihodima studenata. Zgodno je napomenuti da su rezultati objavljeni upravo danas kada su studenti započeli s demonstracijama ispred MZOS-a i to upravo radi neisplaćivanja ove stipendije.

Podsjećamo, u prvom krugu žalbenog roka od preko 500 prigovora prihvaćeno je njih samo 89. U ovom krugu prihvaćeno je dodatnih 39 prigovora, ali i dalje pravo na stipendiju nisu ostvarili svi, već samo oni iznad bodovnog praga od 1400 bodova.

Kao uvjet isplate, MZOS je studentima naložio da otvore žiroračune u najbližoj poslovnici Privredne banke Zagreb d.d. te da broj žiroračuna dostave elektroničkim putem ministarstvu.
Ministarstvo će potom izraditi ugovore o dodjeli državne stipendije te će isti biti dostupni za preuzimanje u Sustavu državnih stipendija u koji se studenti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, prijavljuju preko svojih AAI korisničkih računa.

Ugovori o dodjeli državne stipendije kojima se uređuju prava i obveze Ministarstva i studenta bit će potpisani i ovjereni od Ministarstva te će se preuzimati u elektroničkome obliku u PDF formatu.

Studentima će nakon postavljanja ugovora za preuzimanje biti poslana poruka na adresu e-pošte. Nakon preuzimanja te ispisa jedan vlastoručno potpisani primjerak ugovora studenti moraju dostaviti poštom na adresu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb, u roku od pet (5) dana od dana obavijesti o preuzimanju ugovora e-poštom.

Listu naknadno prihvaćenih prigovora možete vidjeti u nastavku.

Lista_naknadno_prihvacenih_prigovora.pdf by srednja.hr