Pretraga

Na Medicinskom izabran stari-novi dekan: Obnašat će tu dužnost još tri godine

A- A+

Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu odabralo je na izbornoj sjednici Slavka Oreškovića za dekana. Ovo mu je drugi uzastopni mandat koji će trajati za razdoblje od 2024./25. do 2026./27.

Na izbornoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Slavko Orešković, redoviti profesor u trajnom zvanju, (re)izabran je za dekana za mandatno razdoblje od 2024./25. do 2026./27. godine.

Prema priopćenju Medicinskog fakulteta, Orešković je rođen 1960. godine u Gospiću te je istaknuti stručnjak u polju ginekologije i opstetricije. Njegova akademska karijera započela je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao 1984. godine, a doktorirao 1999. godine nakon magistrature završene 1996. godine.

Izdvojeni članak

Dekan Agronomije, koji je žustro branio Borasa, izgubio na izborima: Evo tko ga nasljeđuje

Karijeru je nastavio kao liječnik u Općoj bolnici Gospić, a od 1988. godine aktivan je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Kroz godine napredovao je od asistenta do izvanrednog i konačno redovitog profesora na Katedri za ginekologiju i opstetriciju, gdje je 2018. godine postao redoviti profesor u trajnom zvanju.

Osim što djeluje na Katedri, Orešković je zaposlen i u Klinici za ženske bolesti i porode Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb u Petrovoj, gdje također obnaša funkciju Predstojnika Klinike. Uz to, aktivno sudjeluje u akademskoj zajednici kao voditelj predmeta i mentor te je autor i urednik mnogih stručnih radova i publikacija. Njegov doprinos struci također uključuje predsjedničku ulogu u Hrvatskom društvu za ginekološku urologiju HLZ-a i članstvo u raznim drugim stručnim društvima i organizacijama.