Pretraga

Na najvećoj izložbi inovacija mladih u Hrvatskoj zlatnu medalju osvoji tim studenata FER-a i TVZ-a

A- A+

Razvojem RandomWalk platforme i turističke mobilne aplikacije studenti Ivan Grgurina, Ivan Kovačević, Andrej Mrkonjić i Olja Stoponja osvojili su zlatnu medalju na najvećoj izložbi inovacija mladih u Hrvatskoj INOVA-MLADI. Nakon novog domaćeg priznanja, nadaju se i prolasku u finale svjetskog natjecanja ‘Imagine Cup in Innovation category’ kojeg organizira Microsoft.

osobna arhiva: Ivan Grgurina, Olja Stoponja, Ivan Kovačević

Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Ivan Grgurina i Ivan Kovačević te studenti Tehničkog veleučilišta Zagreb Andrej Mrkonjić i Olja Stoponja kreirali su RandomWalk platformu i turističku mobilnu aplikaciju koja omogućava brz i jednostavan kružni obilazak zanimljivog sadržaja na lokacijama koje posjećuju.

Izdvojeni članak

Mladi splitski programeri smislili aplikaciju koja štiti učenike od opasnosti na internetu

Ideja za aplikaciju nastala je u vrijeme ispita

Svojim projektom, koji olakšava razgledavanje turističkih lokacija, prvo su osvojili hrvatski ‘Imagine Cup in Innovation category’ te se kvalificirali u svjetsko polufinale, a prošli utorak dobili su još jedno priznanje na INOVA-MLADI.

– Inicijalna ideja je nastala još u rujnu 2014. kao moja želja da nizom šetnji u ograničenom vremenu, kojeg sam imao tijekom ispita, istražim novi kvart u koji sam se doselio. Pivotanje na turizam se dogodilo nakon prezentacije za Software StartUp Academx u hrvatskom sjedištu marketinga, a današnji oblik projekta, sa središnjom platformom i turističkom mobilnom aplikacijom, je došao nedugo nakon toga, prisjetio se početka vođa tima Ivan Grgurina.

Pohvalio nam se kako je njihov inovativan proizvod, za koji smatraju da ima dovoljno zainteresirane publike, zbog kvalitetne izvedbe već sada spreman za tržište. Ovi mladi inovatori kao tim su već prije radili na jednom zajedničkom projektu BlindBook pa im je nastavak suradnje bio logičan korak.

Izdvojeni članak

Student FER-a svojom aplikacijom olakšao život svim putnicima ZET-a

Nadaju se plasmanu u finale svjetskog natjecanja koje organizira Microsoft

U budućnosti planiraju specijalizaciju njihove platforme i razviti  RandomWalk Tourism Platformu, RandomWalkd Education Platformu i RandomWalkd Fitness Platformu.

Osim toga, rade i na odvojenoj web aplikaciji koja će njihovim klijentima omogućiti pregled svih njihovih podataka i detaljnu analizu. U međuvremenu se nadaju ulasku u finale ‘Imagine Cup in Innovation category’, čija će se završnica održati u Seattleu.

– Svakodnevno analiziramo naše protivnike na svim natjecanjima pa pratimo i projekte koji su prošli u polufinale Imagine Cupa. Moj osobni zaključak je da imamo jako dobre šanse za svjetsko finale, najavio je još jedno priznanje Grgurina.