Pretraga

Najesen s nastavom kreću dva nova studija: U području su ekonomije, a obrazuju buduće lidere

A- A+

Veleučilište Edward Bernays u Zagrebu pokreće novi prijediplomski studij Poslovno upravljanje, kao i novi diplomski studij Vodstvo i menadžment. Riječ je o studijima s područja poslovne ekonomije koji su nastali kao odgovor na potrebe tržišta za menadžerima i liderima modernog poslovanja. Nakon završetka studija, njihovi će studenti moći raditi na upravljačkim pozicijama u domaćim, ali i međunarodnim tvrtkama, a učit će se i pokretati vlastite. Nastava kreće već ove jeseni.

Foto: Veleučilište Edward Bernays

Veleučilište Edward Bernays ovih je dana dobilo dopusnicu za izvođenje dvaju novih studijskih programa: prijediplomski studij Poslovno upravljanje te diplomski studij Vodstvo i menadžment, programe jedinstvenog profila i sadržaja, koji odgovaraju na potrebe tržišta rada za menadžerima i liderima modernog poslovanja u dinamičnom, domaćem i međunarodnom okruženju.

Ponuda studija u području poslovne ekonomije tako je proširena novim, inovativnim programima obrazovanja za neka od najtraženijih i najatraktivnijih zanimanja na tržištu rada. Prijediplomski studij Poslovno upravljanje donosi četiri studija u jednom: studenti će dobiti temelj za razumijevanje poslovanja i organizacijskog djelovanja, s fokusom na poslovnom upravljanju i znanjima u područjima informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije te se potom specijalizirati odabirom jednog od četiri smjera primjene: Međunarodni menadžment, Menadžment održivosti, Menadžment u sportu i Menadžment u turizmu.

Diplomski studij Vodstvo i menadžment osigurava znanja o organizaciji i vođenju poslova u širokom spektru poslovnih i poduzetničkih aktivnosti, a uz titule magistara Poslovnog upravljanja studenti će steći sve potrebne vještine za suvremene formate upravljanja ljudima i procesima, kao i nastaviti poslijediplomsko akademsko obrazovanje.

Nastava kreće najesen

Novi studiji kreću s izvedbom u akademskoj godini 2023./2024. pod vodstvom pročelnice, doc. dr. sc. Dine Tomšić, prof. struč. stud., iskusne menadžerice, profesorice i autorice nedavno predstavljenog sveučilišnog udžbenika Korporativna reputacija – interdisciplinarna paradigma, a kroz program i strukturu nastave naglasak je stavljen na konkretna znanja o poslovanju i planiranju te vještine agilnosti, interdisciplinarnosti, analize podataka te upravljanja digitalnim tehnologijama, koje su, u istraživanju koje je Veleučilište provelo, sami poslodavci istaknuli kao najpotrebnije vještine budućih zaposlenika i lidera.

Nove studijske programe, prijediplomski i diplomski studij, odlikuje visoka satnica praktične i terenske nastave, velik udio svih oblika nastave na engleskom jeziku, a uz istaknute predstavnike znanstvene zajednice, među profesorima će se naći neka od najistaknutijih imena domaće i međunarodne poslovne scene.

Kako je studirati na Bernaysu?

Kroz punih deset godina rada Veleučilišta Edward Bernays i obrazovanja stručnjaka u području komunikacijskog menadžmenta i turizma, potvrđena je iznimno visoka zapošljivost studenata, tvrde s Veleučilišta. Točnije, naveli su kako njihov svaki četvrti student dobije stalni posao već tijekom studija, a njih više od 90% unutar tri mjeseca po završetku studija.

Bernays odlikuje i iznimno zadovoljstvo studenata individualnim pristupom i mentorskom podrškom profesora, ugodnom atmosferom te brojnim prilikama za stjecanje konkretnih znanja kroz burzu prakse i preko 150 partnera iz poslovnog svijeta. Studenti Bernaysa su tijekom studija u neprestanom kontaktu s potencijalnim poslodavcima te imaju priliku uključiti se u programe međunarodne razmjene, gdje Veleučilište surađuje s više od 20 obrazovnih institucija diljem Europe.