Pretraga

Najveći skup studenata arhitekture iz cijeloga svijeta: Oko 600 mladih zajedno žive i stvaraju u Rijeci

A- A+

Najveća europska konferencija studenata arhitekture započela je jučer u Rijeci. Više od 600 budućih arhitekata s pet kontinetata sljedećih 15 dana provest će u Rijeci.

Facebook: EASA Croatia / Foto: Alexandra Kononchenko

Studenti arhitekture iz cijeloga svijeta okupili su se u Rijeci gdje se od 21. srpnja do 4. kolovoza održava EASA (European Architecture Students’ Assembly), najveći europski skup studenata arhitekture koji će sudjelovati na 40 praktičnih i teorijskih radionica zgradama Exportdrva i Ivexa na Delti, piše Novi list.

Izdvojeni članak

EASA: Europski studenti arhitekture revitalizirat će napuštene dijelove Rijeke

Svakog ljeta ovaj se skup održava u drugoj zemlji, a pohađa ga velik broj mladih, pa je tako ove godine u Rijeci više od 600 studenata arhitekture. Oni će u ovih 15 dana zajedno živjeti i stvarati u zajedničkom prostoru u nekadašnjoj zgradi Exportdrva. U ime organizatora, Filip Pračić rekao je da će u sklopu tema koje će sudionici propitivati biti ideje vezane uz prostorni i društveni kontekst Rijeke te otkrivanje novih načina iskoristivosti vrijednih gradskih prostora, piše Novi list

Naziv ovogodišnjeg skupa je RE:EASA. EASA djeluje kao platforma za razmjenu društvenih, arhitektonskih i kulturnih iskustava. Glavni fokus ljetnog okupljanja su radionice gdje oko 30 grupa studenata intenzivno radi na različitim projektima koji u roku od dva tjedna budu finalizirani. EASA radionice su raznovrsne- od izgradnje arhitektonskih intervencija i struktura, rasprava o hipotezama i konceptima, fotografije, do performansa i plesa, uz korištenje različitih medija.

Dan otvorenih vrata održat će se 27. srpnja, a završna izložba planirana je za 4. kolovoza.

Copy link
Powered by Social Snap