Pretraga

Naši studenti sportaši s međunarodnih natjecanja donijeli 39 medalja: ‘Moje poštovanje za vas je duboko’

A- A+

Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović, ugostio je studente koji su osvojili medalje za sport na Europskim sveučilišnim prvenstvima 2023. godine i Svjetskim sveučilišnim igrama održanim u Chengdu. Studenti su sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru te Veleučilišta Edward Bernays. Također, ove su godine osvojili ukupno 39 medalja.

Ured predsjednika

Studenti sportaši | foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je ugostio studente sportaše koji su, na Europskim sveučilišnim prvenstvima 2023. godine i Svjetskim sveučilišnim igrama održanim u Chengdu, postigli odlične uspjehe i osvojili medalje. Studenti su u Hrvatsku donijeli ukupno 39 medalja, a predstavljali su Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru te Veleučilište ‘Edward Bernays’.

– Ovo što vi radite je lijepo, afirmativno za Hrvatsku, za hrvatsko sveučilište u cjelini i ja vas u tome podržavam, rekao je studentima predsjednik Milanović.

Dodao je i da zna koliko je teško te vrlo često i nemoguće spojiti fakultetske obaveze s obvezama kvalitetnog i vrhunskog sporta te da je njegovo poštovanje za ovo što studenti sportaši rade, jako duboko.

– Ja ovdje viđam i primam puno ljudi, svatko je ovdje s nekakvim razlogom i uvijek gledam koliko je truda, odricanja, samoprijegora, rizika i neizvjesnost uloženo u nečiji životni put i u nečije rezultate, a to nije svugdje isto, rekao je predsjednik.

Izdvojeni članak
Muškarac i žena rade sklekove

Sveučilište u Zagrebu proglašeno najboljim i najaktivnijim sportskim sveučilištem u Europi

Ovom događaju prisustvovala je i prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Jasenka Ostojić koja je rekla kako su iznimno ponosni na svoje studente koji nisu predstavljali samo Sveučilište u Zagrebu nego i Grad Zagreb te Republiku Hrvatsku u velikoj konkurenciji od 600 sveučilišta i 36 europskih zemalja.

Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Haris Pavletić rekao je da je Hrvatski akademski sportski savez bio je uspješan i u organizaciji dva Europska sveučilišna prvenstva. Naime, Zagreb je ugostio Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima, dok se u Splitu igralo Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu. Isto tako, potvrdio je kako su u tijeku i pripreme za organizaciju i kandidaturu Europskih sveučilišnih igara 2028. godine u Splitu.