Pretraga

Sveučilište u Zagrebu proglašeno najboljim i najaktivnijim sportskim sveučilištem u Europi

A- A+

Sveučilište u Zagrebu proglašeno je najaktivnijim sportskim sveučilištem u Europi u 2022. godini te najboljim sportskim sveučilištem u Europi u 2022. godini. Ova priznanja Sveučilištu su dodijeljena na skupštini Europske sveučilišne sportske organizacije u Turskoj. Sveučilište u Zagrebu imalo je konkurenciju od oko 600 sveučilišta iz 36 država u Europi.

Muškarac i žena rade sklekove

Vježbanje | foto: Canva

U razdoblju između 12. i 14. listopada, u mjestu Kuşadası u Turskoj, održana je generalna skupština Europske sveučilišne sportske organizacije i Strateški sastanak sa Svjetskom sveučilišnom sportskom organizacijom gdje su dodijeljene nagrade i priznanja nacionalnim akademskim sportskim savezima i sveučilištima za sportske uspjehe ostvarene u 2022. godini.

Sveučilište u Zagrebu dobilo je obje nagrade koje se dodjeljuju u kategoriji sveučilišta. Prva nagrada bila je za najaktivnije sportsko sveučilište u Europi u 2022. godini, dok je druga nagrada bila za najbolje sportsko sveučilište u Europi u 2022. godini. Tijekom protekle godine, Sveučilište u Zagrebu nastupilo je u 20 natjecanja te osvojilo 16 medalja.

Izdvojeni članak
gejmer videoigre

Sveučilište u Zagrebu uskoro dobiva studij za gejmere? Interes je velik, ali ima još posla

Nagradu za najbolje sportsko sveučilište Sveučilište u Zagrebu dobiva još od 2016. godine. Te je godine nagrada dobivena za rezultate postignute na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka. Nakon toga, iduća nagrada za najbolje sportsko sveučilište uslijedila je 2019. godine kada je, Sveučilište u Zagrebu, dobilo nagradu i za najaktivnije sportsko sveučilište u Europi na temelju nastupa i rezultata na prvenstvima diljem Europe. Za vrijeme 2020. i 2021. godine, prvenstva se nisu održavala zbog Covid-19 pandemije.

Nagrade su, umjesto rektora Sveučilišta u Zagrebu, Stjepana Lakušića preuzeli prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju Jasenka Ostojić i prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Jurica Pavičić.