Pretraga

Ne propustite jedinstvene Algebrine radionice i pomozite opremanju srednjih škola

A- A+

Otvoreno učilište Algebra ovog rujna organizira ciklus radionica u kojima se polaznici mogu upoznati s područjima kao što su EU fondovi, digitalne tehnologije, programiranje, web dizajn, računalne mreže i digitalni marketing. Iznos uplaćen za radionice, u potpunosti će se iskoristiti za opremanje po jedne srednje škole u gradovima u kojima se provode. Očekuje se da će Algebra kroz ovu akciju opremiti 11 škola te će zaposlenici u ostalih 11 škola dobiti Google edukaciju nastavnika i učenika.

foto: Algebra

Radionice pod nazivom Pokreni promjene-za sebe i buduće generacije provodit će se, tijekom rujna, u 11 hrvatskih gradova; Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Dubrovniku, Sisku, Bjelovaru, Varaždinu i Koprivnici. Cijena pojedinačne radionice iznosi 100 kn za šest radnih sati, a zainteresirani se čim prije trebaju prijaviti na linku.

Izdvojeni članak

Kako obrisati svoj digitalni život s interneta

Cjelokupan iznos preusmjerava se u srednje škole

Polaznici će dobiti i kupon za sufinanciranje verificiranih obrazovanja, u vrijednosti od 3 500 kn, a sav iznos prikupljen od kotizacija preusmjerit će se za pomoć lokalnim srednjim školama svih gradova u kojima se radionice provode.

Informatički kabineti srednjih škola bit će opremljeni Arduino setovima za robotiku, a za učitelje i učenike odabranih srednjih škola bit će financirano Google školovanje na području digitalnih komunikacija.

Izdvojeni članak

Sektor koji u Hrvatskoj bilježi konstantan rast broja zaposlenih unatoč krizi

I odrasli i mladi trebaju se školovati za zanimanja budućnosti

O tome koje će srednje škole dobiti vrijedne donacije, odlučivat će sudionici prilikom prijave na radionicu. Srednja škola s najviše osvojenih glasova, dobit će nagradu.

– Ovom prilikom želimo podjednako naglasiti dva, za društvo podjednako važna aspekta: cjeloživotno obrazovanje odraslih, koje potičemo da na početku nove poslovne sezone ovladaju nekim novim vještinama, te obrazovanje mladih, koje često zapinje na novim tehnologijama i trendovima. I za odrasle i za mlade važno je da se školuju za zanimanja budućnosti, pri čemu je za mlade ključno da imaju priliku to činiti na novoj, aktualnoj opremi i uz najmodernije pristupe. Za mnoge odrasle ovakve su radionice i kasniji programi možda i posljednje šanse da ovladaju novim znanjima jer je sve manje mjesta na tržištu rada za koja se ove vještine više ne traže”, naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Učilišta Algebra.

Ne propustite jedinstvene Algebrine radionice i pomozite opremanju srednjih škola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap