Pretraga

Neviđene muke studenta FSB-a: Dva stožera nemaju pojma koji mu treba dati propusnicu

A- A+

Student zagrebačkog FSB-a ispričao nam je muke s dobivanjem propusnica. Naime, budući da trenutno radi na svom diplomskom radu, potrebna mu je propusnica ne bi li došao do Zagreba. No županijski stožer slao ga je nacionalnom, a nacionalni županijskom. Da stvar bude bolja, na kraju su mu putem sustava e-Građani poslali propusnicu, a na e-mail obavijest da mu je odbijaju.

foto: čitatelj/srednja.hr

Budući da kod kuće nemam pristup softverima koji su mi potrebni za proračune, diplomski rad ne mogu pisati od kuće, kaže nam student zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Ne bi li uspio diplomirati, zahtjev za izdavanjem propusnice poslao je županijskom stožeru civilne zaštite. Oni su mu odgovorili kako županijski stožer nije nadležan za razloge koje navodi te ga uputili na Ravnateljsko civilne zaštite.

screenshot: čitatelj srednja.hr

Priča tu tek počinje. Dan kasnije, Ravnateljstvo civilne zaštite uputilo ga je da zahtjev ipak uputi ‘županijskom stožeru civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta’.

screenshot: čitatelj srednja.hr

No županijski stožer pojasnio mu je kako njegov razlog ‘spada u skupinu drugih opravdanih razloga za koje je nadležno Ravnateljstvo civilne zaštite’. Dakle, uputili ga da se opet javi njima.

screenshot: čitatelj srednja.hr

– Nakon toga sam im poslao mail s pitanjem ‘Tko tu izdaje propusnice?’, na što su mi odgovorili da su za njihovo izdavanje zaduženi i Ravnateljstvo i županijski stožeri. Baš lijepo, kaže ljutiti student.

Izdvojeni članak

Studentski centar objasnio što trebaju napraviti studenti koji zbog posla traže propusnicu

Propusnicu je na kraju dobio i to, kaže, nakon što je žena njegova brata rezervirala apartman.

screenshot: čitatelj srednja.hr

No, da stvar bude bolja, uz nju je stigao i e-mail kako mu je ista odbijena. Ne zna kako, jer već ju je dobio.

screenshot: čitatelj srednja.hr

Nasreću, ipak je uspio doći do Zagreba.

– Očito je da su državne službe nepouzdane i da se neodgovorno ponašaju prema svojim građanima i žiteljima RH te da nam je nužna promjena i neki nadzor državnih institucija kako bi kvalitetnije obavljali dodijeljene poslove. Nadam se da će se u budućnosti poboljšati i situacija studenata u Hrvatskoj te kako će mladi postati okosnica države, što bi i trebali biti, zaključuje naš sugovornik.