Pretraga

Nikad nije kasno za diplomu: Magistrirao s 95 godina i ne planira stati na tome

A- A+

Umirovljeni 95-godišnji David Marjot iz Engleske postao je najstariji magistar moderne europske filozofije na londonskom fakultetu Kingston. Unatoč izazovima s kojima se susreo u životu, Marjot ističe važnost nastavka učenja i postavljanja novih ciljeva, potičući druge da idu naprijed usprkos pauzama u obrazovanju, zbog čega ne planira stati s obrazovanjem.

Umirovljeni psihijatar David Marjot iz Engleske prije nekoliko dana diplomirao je na londonskom fakultetu Kingston. Ovaj je 95-godišnjak tako postao magistar moderne europske filozofije, a ujedno i najstariji magistar ovog sveučilišta, nadmašivši jednog 93-godišnjaka koji je diplomirao 1994. godine, piše BBC.com. Ovaj studij završio je 72 godine nakon što je prvotno stekao zvanje liječnika, ali ne planira stati na tome.

Naime, Marjot sada razmišlja o izvanrednom doktoratu, koji bi mu mogao potrajati dok ne napuni 102 godine. Rekao je za BBC.com da je njegova diploma bila ‘težak posao’ jer ‘moje pamćenje nije bilo što je nekad bilo’. Dajući savjete onima koji razmišljaju o ponovnom obrazovanju nakon desetljeća pauze, rekao je kako je ‘malo bilo kockanje, ali glavna stvar je ako ste zainteresirani, idite samo naprijed’.

Izdvojeni članak
diploma

Nikad nije kasno za studij: Diplomirala je s 96 godina s najvišim ocjenama, boreći se s rakom dojke

– Imao sam sreću što sam imao učitelje svjetske klase i bilo je to vrlo pozitivno iskustvo. Mislim da je važno uvijek si postavljati izazove čak i kad stariš, rekao je Marjot za BBC.com.

Marjot, čija je supruga umrla nakon 65 godina braka, rekao je da mu je magistarski studij bio važan kako bi zaokupio misli. Profesorica Stella Sandford, koja je podučavala Marjota i bila mu mentorica, rekla je za BBC.com kako je David došao u Kingston nakon što je već imao sjajnu karijeru i donio je ‘obilje znanja i iskustva sa sobom u razredne rasprave’.