Pretraga

Njam Njam: studentska kuharica

A- A+

Devet studenata FPZG-a je pokrenulo ‘Njam Njam’, koji je od običnog projekta za kolegij Odnosi s javnošću i novi mediji postao prava studentska kuharica. Naknadno im se priključilo još pet osoba koje im pomažu pri smišljanju i pronalaženju jednostavnih i jeftinih recepata.

Većina studenata nema novca za pripremu skupih specijaliteta pa je devet studenata FPZG-a odlučilo svoj projekt za Odnose s javnošću i nove medije posvetiti ukusnim i jeftinim receptima. Njam Njam je ubrzo postao prava studentska kuharica.

Tko su njamnjamovci

Ivana Honomihl, Ivana Gutierrez, Tibor Marochini, Ivan Granić, Duška Jurić, Victoria Debelec, Valentina Krklec, Franjo Zajec i Matej Knežević čine početnu postavu njamnjamovaca, a nakon ljeta im se pridružilo pet novih članova: Martina Gelenčir, Anđela Ivčević, Gabrijela Lipić, Daniela Piskać i Tihana Rilak, dok je Matej nakon ljeta napustio projekt.

– Bilo je puno prijedloga kao Mljac Mljac, Griz Griz i slično. Najvažnije nam je bilo da se lako pamti i da nije dugačko. Puno smo se igrali različitim imenima i Njam Njam je na kraju zvučalo najbolje. Zatim smo uspjeli naći domenu i to je bilo to, objasnila je koordinatorica projekta Ivana Gutierrez kako su došli na ideju za ime. A na samu ideju o kuharici je došla Duška Jurić.

Za studentski džep

Budući da ih je na projektu trenutno 13-ero, stara se postava mora malo uigrati s novim članovima. Točno su podijelili zadatke tko objavljuje nove recepte, tko komunicira s obožavateljima putem društvenih mreža, tko je u video sekciji i slično. Uz web stranicu, prisutni su na Facebooku, Twitteru, Google Plusu, Vimeu, YouTubeu i Pinterestu.

Neki od objavljenih recepata su njihov, dok neke prenose s interneta, ali onda to jasno naznače na receptu. Biraju ona jela koja može pripremiti svaki student.

Što dalje

Projekt je postao jako popularan, ali još uvijek nemaju nikakve ponude koje bi uključile financijsku dobit. Pred kraj prošlog semestra su krenuli s recenzijama restorana polubrze hrane te, nakon kraće pauze, s njima planiraju nastaviti. 

– Skečevi su nam svakako u planu. Čekamo da krene Televizija Student i da naši dečki iz tima koji rade na TVS usklade obaveze kako bismo se dogovorili za nova snimanja. Isto tako planiramo čitateljima naše web stranice omogućiti da osvoje neku nagradu, izjavila je Ivana.