Pretraga

Nova sreća za studente koji su bili ispod crte: Još jednom pomaknuta lista dobitnika STEM stipendije

A- A+

Ove akademske godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi puta dodjeljuje stipendije studentima u STEM područjima znanosti. Ukupno se dodjeljuje 3.400 takvih stipendija, a iznos stipendije je 10.800 kuna godišnje, odnosno 1.200 kuna mjesečno.

Foto: Srednja.hr

Kako dio studenata nije prihvatio uvjete nakon prošlog pomicanja rang-liste, lista dobitnika STEM stipendije pomaknuta je još jednom. Ovoga puta, rok za prihvaćanje uvjeta stipendiranja, koji se smatra činom sklapanja ugovora, jest 26. veljače.

Izdvojeni članak

Evo što znači i koja područja obuhvaća STEM

– Na temelju odluke Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje, sukladno članku 7. stavku 11. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 61/2017. i 95/2017.), da je došlo do pomicanja rang-lista državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017./2018. Rang-liste možete vidjeti na poveznici. Studenti svojom jedinstvenom identifikacijskom oznakom mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte koja je evidentirana u sustavu [email protected].  Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do 26. veljače 2018. godine do 12.00 sati u aplikaciji koja se nalazi na mrežnoj stranici i kojoj pristupa prijavom sa svojim [email protected] elektroničkim identitetom označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, stoji u priopćenju Ministarstva uz dodatak kako će se rang-lista pomicati sve do ispunjenja kvota.

Ako niste sigurni koja područja obuhvaća STEM i ulazi li vaš studij u neko od tih područja, o tome se možete informirati ovdje. Podsjećamo, ovu stipendiju nije moguće primati uz državnu socio-ekonomsku, o čemu više možete pročitati na ovoj poveznici.

stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap