Pretraga

Objavljen natječaj za dodjelu najmanje 5.000 državnih stipendija: Provjerite koji su uvjeti

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija i to redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj,
studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi
poslijediplomskih sveučilišnih studija
za 2016. godinu. Mjesečni iznos državne stipendije je 1.200 kuna i isplaćivat će se za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta provodi natječaj za dodjelu najmanje 5.000 državnih stipendija, trima skupinama studenata. Iznos stipendije je 1.200 kuna i isplaćivat će se za razdoblje od siječnja do rujna 2016.  

Natječaj traje do 12. veljače, a na njega se mogu prijaviti:

D-1 – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona;

E – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskog statusa;

P – studenti s invaliditetom i studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Treba naglasiti da se student za stipendiju može prijaviti samo u jednoj kategoriji.

Izdvojeni članak

Grad Pula misli na svoju mladež: Dodijelili čak 163 stipendije studentima

Opći uvjeti za podnošenje prijava su sljedeći:

Za dodjelu državne stipendije mogu se natjecati studenti iz točke I. koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

da su hrvatski državljani (podatak o državljanstvu Ministarstvo preuzima iz službene evidencije nadležnog tijela) ili da su državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje preslikom boravišne iskaznice ili odgovarajućom potvrdom koju izdaje nadležna policijska uprava;
da imaju status redovitoga studenta na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje prijavnim obrascem koji ovjerava visoko učilište.

Prijava za studente s invaliditetom i studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2016. godinu vrši se ispunjavanjem elektroničkog obrasca te izjave o članovima zajedničkog kućanstva, koje možete pročitati i preuzeti ispod.


Sve detalje oko prijave, provedbi i dodjeli stipendija možete pogledati u ‘Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju’, koji se nalazi u dokumentu ispod.