Pretraga

Objavljen novi popis fakulteta čiji studenti imaju pravo na STEM stipendiju od 10.800 kuna

A- A+

Drugu godinu zaredom Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje državne stipendije 3.400 studenata čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Ovih dana objavljena je nova lista studija i visokih učilišta čiji studenti mogu konkurirati za ovu stipendiju.

Studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti i ove će se godine dodijeliti 3.400 državnih stipendija u iznosu od 1.200 kuna mjesečno, odnosno 10.800 kuna na godišnjoj razini. Studijskim programima u STEM područjima znanosti u ovom se kontekstu smatraju se programi u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti te studijski programi kojima se stječe akademski odnosno stručni naziv prvostupnik informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije.

Ministarstvo je ovih dana objavilo novi i izmijenjeni popis programa čiji studenti mogu konkurirati za STEM stipendije. Ukupno je riječ o 302 studijska programa na visokim učilištima diljem Hrvatske, a popis svih njih možete pronaći u dokumentu u nastavku.

Za one koji s time još nisu upoznati, valja istaknuti kako se za dodjelu STEM stipendije ne provodi natječaj. Postupak izgleda tako da Ministarstvo temeljem podataka prikupljenih od strane visokih učilišta objedini podatke o studentima koji ostvaruju pravo na stipendiju te ih kontaktira putem elektroničke pošte. Prve mailove studenti će zaprimiti ovog tjedna, a više o tome možete čitati na ovoj poveznici.

Napomenimo za kraj i kako je moguće da isti student ostvari pravo na STEM i na državnu socio-ekonomsku stipendiju. No, neće moći primati obje stipendije, već će se jedne od njih morati odreći, o čemu više možete doznati ovdje.