Pretraga

Objavljen popis: Studenti ovih studija mogu dobiti STEM stipendiju od 10.800 kuna

A- A+

Država će i ove godine, s ciljem promocije tehnoloških zanimanja, dodijeliti STEM stipendije u devet obroka po 1.200 kuna mjesečno. Stipendije se ‘automatski’ dodjeljuju najboljim studentima određenih programa, a Ministarstvo je sada objavilo izvadak tih programa. Provjerite možete li konkurirati za 10.800 kuna.

novac kune

Foto: srednja.hr

– Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti sadrži samo one studijske programe čiji studenti mogu konkurirati za ostvarivanje prava na državnu stipendiju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti. Početkom akademske godine, nakon dodatne provjere popisa studijskih programa s visokim učilištima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavit će ažuriranu inačicu Izvatka studijskih programa u STEM područjima znanosti, napominju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministarstvo je danas objavilo novi Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti. U nastavku provjerite možete li konkurirati za 10.800 kuna vrijednu stipendiju. Svoj program možete pronaći uz pomoć pretraživanja tablice (Ctrl + F).

PROUČITE IZVADAK:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Podsjetimo, za razliku od ostalih državnih stipendija, ova se ne dodjeljuje putem natječaja nego Ministarstvo automatski prepoznaje korisnike. No, kako bi dobili stipendiju, studenti je do određenog roka moraju prihvatiti i unijeti broj računa na koji će se ona isplaćivati. Zato je, kada proces dodjele započne, važno pratiti rokove. Naravno, studenti informacije o tijeku natječaja mogu saznati i na portalu srednja.hr.