Pretraga

Ministar Fuchs nije dobio ni 1 (jedan) posto preferencijalnih glasova na izborima za Sabor

A- A+

Aktualni ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs našao se na listi u šestoj izbornoj jedinici koja je obuhvaća i zapadni dio Zagreba. Ondje je glasalo 242.050 birača, a Fuchs je dobio samo 462 glasa što je 0,78 posto. Gori postotak na HDZ-ovoj listi u toj jedinici od njega imaju jedino Tomislav Dulibić i Mirjana Kujundžić Tiljak. Ovi podaci temelje se na privremenim rezultatima 99,79 posto obrađenih biračkih mjesta koji su dostupni na stranici Državnog izbornog povjerenstva.

radovan fuchs crno bijelo, u pozadini sabor iznutra s foteljama

Foto: Screenshot YouTube | RTL

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor donose promjene u saborskim foteljama. Sada slijedi dogovor oko koalicije stranaka za sastavljanje nove Vlade, ali i dogovor u samim strankama tko će od kandidata na listama ići u Sabor. Prema privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva obrađeno je 99,79 posto biračkih mjesta.

Iz tih podataka vidljivo je kako je aktualni ministar obrazovanja Radovan Fuchs, koji je bio na listi HDZ-a u šestoj izbornoj jedinici, dobio svega 0,78 posto preferencijalnih glasova. U toj izbornoj jedinici, pod koju spada i zapadni dio Zagreba, glasalo je 242.050 birača, od kojih je broj važećih listića bio 236.089. Za HDZ je glasalo 58.643 birača, a ministar obrazovanja dobio je samo 462 glasa.

Izdvojeni članak

Mladi glasači najveće veselje rekordne izlaznosti na izbore: ‘Daju vjeru u demokratski proces u ovoj zemlji’

Na HDZ-ovoj listi u toj izbornoj jedinici jedino je od lošije Fuchsa prošao Tomislav Dulibić s 342 glasa što je 0,58 posto i Mirjana Kujundžić Tiljak koja je dobila 353 glasa, odnosno 0,60 posto. Nakon održanih parlamentarnih izbora, HDZ osvaja 61 mandat, Rijeke pravde okupljene oko SDP-a 42 mandata, Domovinski pokret ima 14 mandata, Most 11, Možemo 10 mandata, a po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. Kako su prošli drugi kandidati možete provjeriti na ovoj poveznici.