Pretraga

Objavljene rang-liste za dodjelu STEM stipendija u akademskoj godini 2018./2019.

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 3.400 stipendija studentima čiji se studij nalazi u STEM području znanosti. Rang-liste dobitnika objavljene su danas, a studenti imaju svega tjedan dana da prihvate uvjete stipendiranja.

Foto: Srednja.hr

Ministrica Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019., donijela je danas Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2018./2019.

Rang-liste dobitnika za sada nisu dostupne javno nego se mogu vidjeti u Sustavu državnih STEM stipendija na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak
stipendije

Neki imaju pravo na obje: Doznajte možete li istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju

Studenti sustavu pristupaju svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi. Oni koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju, ali zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju. Svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti u Sustavu državnih STEM stipendija.

Umjesto klasičnog potpisivanja ugovora o stipendiranju, studenti moraju u roku od tjedan dana prihvatiti uvjete stipendiranja.

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do 19. studenoga 2018. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, prihvati uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, poručuju iz Ministarstva.

Ukupno je za STEM stipendiju izrađeno osam rang-lista dobitnika, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Podsjetimo, državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno, te se isplaćuje za devet mjeseci akademske godine. Moguće je da isti student ostvari pravo na STEM i socio-ekonomsku državnu stipendiju, ali u toj situaciji jedne od te dvije stipendije morat će se odreći. Više o tome čitajte na poveznici.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download