Pretraga

Obrušili se na studente Pravnog zbog najave posjeta Beogradu: ‘Nećemo se sramiti bilo čega’

A- A+

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, najavio je na svom Facebooku studijsko putovanje u Beograd. Iako je objava bila poprilično nevina, podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama, a o svemu se oglasio i bivši saborski zastupnik Željko Glasnović, pitajući se je li predsjednik Zbora član HDZ-a.

pravni fakultet zagreb

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu | Foto: srednja.hr

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prošloga je tjedna objavio na svojim kanalima da otvaraju prijave za studijsko putovanje u Beograd. Kako su rekli u objavi, planirani datum putovanja je 15.3. – 17.3. te će tada ‘u raznolikom programu studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu imati priliku uživati u svim čarima glavnog grada Srbije te posjetiti njihov Pravni fakultet’.

Studentski zbor odgovorio na optužbe

No, naizgled nevina najava studentskog putovanja u grad kojeg naši mladi rado vole posjećivati, podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama. Skupilo se puno pogrdnih komentara na račun Pravnog fakulteta, a svoje je mišljenje dao i bivši saborski zastupnik Željko Glasnović, poznat i po pozivanju na nasilje nad studentima Filozofskog 2016. godine.

– Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsjednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju, napisao je Glasnović.

Nedugo nakon njegove objave, o svemu se očitovao i Studentski zbor Pravnog fakulteta. Napominju da je studijsko putovanje zamišljeno kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta, u ovom slučaju Pravnog fakulteta u Beogradu. Ističu, također, da je isto putovanje i posjeta već bila uspješno održana prije četiri godine te se samo nastavlja u svrhu njegovanja odnosa dvaju fakulteta.

Izdvojeni članak

Glasnović bi situaciju na Filozofskom riješio suzavcem i pendrekom, evo što mu kažu studenti

‘Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira’

Kažu, uz to, da studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade njihovi vršnjaci iz drugih država. To je, ističu, prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd.

– Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno. Upućeni govor mržnje prema članovima Studentskog zbora glasno osuđujemo te pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave istim, napominju iz Studentskog zbora Pravnog fakulteta.

Na kraju su rekli da će se studijsko putovanje u Beograd nastaviti prema predviđenom programu te u predviđeno vrijeme.