Pretraga

Od 18.734 studenata Sveučilišta u Splitu, na studentske izbore izašlo njih 60

A- A+

Na Sveučilištu u Splitu jedne se godine biraju studentski zborovi sastavnica, a druge Studentski zbor Sveučilišta. Ove godine birao se sveučilišni Zbor, a poražavajuća je činjenica da je od ukupno 18.734 studenata svoje glasačko pravo iskoristilo njih samo 60.

Glasačke kutije; foto: Facebook FPZG

Na ovogodišnjim izborima za sveučilišni Studentski zbor u Splitu, tamošnji studenti mogli su glasati za jednu jedinu kandidacijsku listu – Sasvim obični studenti – S.O.S., čiji je nositelj bio Petar Ramljak, sadašnji predsjednik splitskog Studentskog zbora.

Izdvojeni članak

Poznati prvi rezultati izbora za studentske zborove Hrvatskih studija i ALU-a

Ukupno je na ovogodišnjim izborima pravo glasa imalo 18.734 studenata, a to je pravo iskoristila samo 60 studenata. Od 60 glasačkih listića, pravovaljanih je bilo njih 54. To bi značilo da je ukupan postotak nevažećih listića točno 10 posto, što je pokazatelj da splitski studenti prate trendove s prošlih lokalnih izbora. 

Valja i napomenuti da je na spomenutoj listi bilo 13 kandidata i isto toliko njihovih zamjenika, dakle njih ukupno 26. Pod uvjetom da su svi oni izašli na izbore, to bi značilo da gotovo polovicu glasača čine upravo kandidati i njihovi zamjenici. 

Koji su se to ‘Sasvim obični studenti’ našli na kandidacijskoj listi, možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Odluka_pravovaljane Kandidacijske Liste_ Sveučilište u Splitu by srednja.hr on Scribd

Izmjena teksta 21.6. – 10:00h

U prvoj verziji teksta pisalo je 27 kandidata, zamjenika i nositelj, umjesto 26.