Pretraga

Ovo su imena studenata s najboljim znanstvenim radovima iz ekonomije: Dobili su vrijednu nagradu

A- A+

Ovih su dana u Zagrebu dodijeljene nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja koji je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i to u listopadu 2021. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana ona tri najbolja, a studenti su uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po pet, deset i 15 tisuća kuna.

Matej Vujanić, Elisa Bellesi, Ante Žigman, Luka Bašić|foto: Hanfa

Upravno vijeće Hanfe donijelo je odluku o dodjeli nagrada u okviru Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2022. godinu. Nagrađeno je troje studenata iz Rijeke, Pule i Osijeka.

Studentica Elisa Bellesi s Ekonomskog fakulteta u Rijeci dobila je nagradu za rad ‘ESG funds – leaders in sustainable investment?’, u iznosu od 15 tisuća kuna. Nagradu od 10.000 kuna dobio je student Luka Bašić s Fakulteta ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ i to za rad ‘Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima’. Posljednja, nagrada od 5.000 kuna dodijeljena je Mateju Vujanoviću s Ekonomskog fakulteta u Osijeku ‘ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja’.

Izdvojeni članak
znanost u laboratoriju

Oko 70 posto znanstvenika kaže da se na radove potpisuju autori koji nisu dali doprinos

– Cilj nam je da ovaj natječaj postane tradicija. Želimo svim studentima poručiti da se na studentske ideje i znanje ovdje ozbiljno računa i da se usprkos svim izazovima ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše isplati, dodavši da svaki se znanstveni rad ovdje detaljno čita i proučava jer studenti odabiru teme koje su i nama kao financijskom regulatoru od strateškog značaja, rekao je predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman.

Načelnik Sektora za upravljanje visokim učilištima i studentski standard Ministarstva znanosti i obrazovanja, Branko Ptiček pozdravio je sve prisutne i čestitao studentima na njihovom uspjehu, a čestitkama su se pridružili i predstavnici fakulteta na kojima studenti studiraju i to: Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Vesna Buterin, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i poslovanje Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Kako se navodi u priopćenju, Hanfa je objavila i novi poziv na natječaj za Godišnju nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2023.godinu. Više o novom natječaju možete pogledati ovdje. Sažetke svih nagrađenih studentskih radova za 2022. pročitajte u ovdje.